Интернет е голям, информация дебне отвсякъде и просто няма как да насмогнем с всичко интересно, което излиза, дори и само покрай проектите, които следим с голям интерес. Така се случи, че пропуснахме да отбележим и дебюта на трейлъра на доста очаквания от нас „The Nightingale“, бележещ втория режисьорски филм на Дженифър Кент, която през 2014 г. впечатли и публиката, и критиката с прекрасния психологическия хорър „The Babadook“.

С „The Nightingale“ Кент ни отвежда в Тасмания през 1825 г. по времето на колонизирането на Австралия. Филмът разказва историята на Клер – 21-годишна ирландска престъпничка, която заедно със семейството си става жертва на ужасяващо престъпление. Макар зверството да се случва пред очите ѝ, при това от ръцете на реда, в лицето на злонамерен лейтенант, за виновниците няма последствия и Клер решава да си отмъсти, като наема следотърсач от аборигенски произход, с помощта на когото преминава пустошта в търсене на справедливост.

Звучи като класическа история за отмъщение и е факт, че „The Nightingale“ е точно това, но първият трейлър ни разкрива и още един факт, а именно, че не е важно колко оригинална е една история в своята същност, а как точно е разказана. Вижте.

Чудесен трейлър, който е нагледна илюстрация, че в „The Nightingale“ ще има адски много кино и сериозна драматургична и тематична дълбочина. Нещо, което се потвърждава и от отличните отзиви (част от тях виждаме инкорпорирани в рекламата), които получи филмът от фестивалния си показ. Дженифър Кент отново вкарва доста психология, придава различно звучене на иначе познати жанрови тропи и реално има какво да каже за последиците от насилието и цената на търсенето на отмъщение, а не просто да експлоатира темата, както е в повечето подобни филми.

Надяваме се да имаме възможност да гледаме „The Nightingale“ на голям екран, но честно казано, не възлагаме големи надежди. Все пак стискаме палци. Вижте и един плакат.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Nightingale“ е Дженифър Кент („The Babadook“), а ролите са Ашлинг Франчози, Байкали Ганамбар, Сам Клафлин, Деймън Хериман, Юън Лесли, Чарли Шотуел и др.

Премиерата е на 2 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Много ме е яд, че не харесах кой знае колко „The Babadook“… дано този е по-файн.

    1. Споко, аз го харесах и за двама ни – даже си купих Special Edition-а на блурей 😉

      The Nightingale въобще не ме надъхва – грам даже….

    2. Може би при Бабадук-а се бях надъхал ту мъч…

    3. Може. Обикновено ту мъч хайп не е на добре. Дано не се повтори ситуацията и със Scary Stories To Tell In the Dark 😉

    4. И на мен предният филм не ми хареса кой знае колко… ама и този не ме надъхва особено 🙂