Не са много нещата, които ни носят такава искрена и неподправена радост, колкото повелителят на всичко ексцентрично и ненормално Джеф Голдблум. А когато разбрахме, че ще гледаме филм, в който той играе петдесетарски лекар, който се кефи да лоботомизира разни хора, ами тогава разбрахме какво ни е липсвало в живота досега.

Филмът се казва „The Mountain” и разказва историята на Анди (Тай Шеридан), който през 1954 г. става личен асистент и фотограф на д-р Уолъс Файнс (Голдблум), който има съмнителна репутация, заради лоботомиите, които извършва върху ментално болни пациенти. Той обаче вярва в метода си и тръгва на турне из психиатрични болници, за да рекламира процедурата. В някакъв момент в историята се намесва и „new age” лидер на секта, изигран от Дени Лаван.

Вижте трейлъра сега:

Меланхоличната, мрачна и зловеща атмосфера адски много ни допада и е очевидно, че ролята на д-р Файнс е точно по маниера на Голдблум. В допълнение, доста ни радва и описанието на филма – той е определен като „сюрреалистичен”, което предполага, че „The Mountain” може да се окаже дори по-особен от загатнатото в трейлъра. Като цяло и изследването на Америка през 50-те години, както и темата за третирането на ментални болести са страшно интересни, а когато се добави и лоботомизиране и лидер на секта, няма как да не се развълнуваме.

Ето го и целия официален синопсис, а по-нататък може да видите  и един плакат, който доста впечатляващо ни илюстрира тона и атмосферата на филма.

Америка през 50-те години. Откакто майка му е заключена в психиатрична институция, Анди живее в сянката на стоическия си баща. Познат на семейството, д-р Уолъс Файнс, наема младия интроверт за личен фотограф по време на турнето му из лудници, с което той ще спори за ползите на все по-спорната му процедура с лоботомии. С прогресирането на пътуването Анди става свидетел на разпадането на кариерата и живота на доктора и започва да се припознава в пациентите в институциите. Когато пристигат в планински град в Калифорния, разрастващ се център на new age движението, те се срещат с особен френски лечител, който поръчва лоботомия за собствената си дъщеря Сюзан.

плакат

Режисьор на „The Mountain” е Рик Алверсън („Entertainment”), а освен Джеф Голдблум, Тай Шеридан и Дени Лаван, участват още Хана Грос („Mindhunter”) и Удо Кир.

Широката премиера е насрочена за 26 юли, след като филмът вече се е прожектирал на миналогодишния фестивал във Венеция и тазгодишния Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *