Y&Y

HBO пуснаха трейлър на новия минисериал „Years and Years”, който всъщност е продукция на BBC и вече върви във Великобритания. Световната публика обаче ще има възможността да го гледа от 24 юни по HBO и сега, след като видяхме трейлъра, моментално се ентусиазираме за този момент.

Years and Years” разказва историята на едно британско семейство в 15-те години от 2019 нататък. Докато те се справят с всичко, което животът им поднася в тези 15 години, една от основните теми в света около тях се върти около Вивиан Рук, изиграна от неповторимата и несравнима Ема Томпсън. Вивиан е спорна и разбунваща духовете политическа фигура, която неслучайно напомня на някои от съвременните световни политици. Томпсън бихме гледали навсякъде и във всякакви роли, но особено много се радваме, когато ѝ се даде точно такъв тип наситен и многопластов характер, какъвто Вивиан изглежда.

Докато политическата сатира явно ще бъде много важна част от сюжета, радваме се да видим и доста други трохички в трейлъра, загатващи са детайлно изграден, богат свят. Гледайте трейлъра сега:

Томпсън е най-разпознавамото лице за световната публика, заради което HBO разбираемо набляга на нея в маркетинга, но кастът всъщност е пълен с доказали се британски актьори – Рори Кинийр (участвал в Бонд филмите на Даниел Крейг), Ръсел Тоуви („The Flash”) и Джесика Хайнс („Spaced”), всичките отлични. Те играят основата на семейство Лионс, чиято история сериалът проследява.

Различните елементи на историята, за които трейлърът загатва, определено ни хващат интереса. Това ще бъде не просто семейна сага, не просто политическа драма, но очевидно има и доста силен „Black Mirror” елемент. Развитието на технологиите, с които тези герои ще се сблъскат за 15 години, със сигурност ще бъде интересно и иновативно.

За тази научно-фантастична част от историята се доверяваме напълно на създателя Ръсел Т. Дейвис, тъй като той е най-известен с дългогодишната си работа по съвременния „Doctor Who” (деветият и десетият Доктори са неговите) и е създател на спинофа „Torchwood”. Дейвис освен това е създател на отличния мини-сериал от миналата година „A Very British Scandal”.

Years and Years” ще има общо 6 епизода, два от които вече са излъчени по BBC, а ревютата са изключително добри. Нямаме търпение за 24 юни, когато и ние ще можем да си направим изводите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *