Вече сме ви съобщавали за предстоящата биографична драма „Judy“, която ще разчупи стандартния модел – вместо да проследи възхода на Джуди Гарланд и как точно тя става звезда, а впоследствие и легенда, филмът ще се съсредоточи върху последната година от живота на вече застаряващата и уморена певица и актриса.

Преди повече от година видяхме как ще изглежда Рене Зелуегър в главната роля, но сега можем да добием доста по-добра представа какво ни очаква, защото вече имаме и първия тийзър трейлър. Вижте го и сами преценете дали „Judy“ ще представи достатъчно драматично и увлекателно последните дни на Гарланд.

Честно казано, любопитно ни е да видим по-пълен трейлър, а и самия „Judy“. Рене Зелуегър изглежда на ниво и се надяваме, че ще се справи с изпълненията на така добре познатите песни – знаем, че тя има талант и беше отлична в „Чикаго“, но гласът и талантът на Джуди Гарланд не са шега работа. Ето какво казва режисьорът Рупърт Гулд за филма и звездата си, а след това можете да видите официалния синопсис на „Judy“:

Винаги съм искал да направя филм за великото изпълнение и неговата цена. Най-подходящо за подобно изследване ми се струваше краят на живот от изпълнения. Повече от 40 години Джуди Гарланд се смееше, и обичаше, и забавляваше, независимо какво ѝ сервира животът, и публиката ѝ я обожаваше. Но тя е платила цената – изгубеното детство, емоционално изтощение и копнеж по „нормален“ живот… Смятам, че Рене е единственият избор за ролята на Джуди. Първо, тя е страхотна драматична актриса, носител на „Оскар“. Второ, чудесна комедиантка. И трето, след „Чикаго“ знаех, че може да пее. Обясних ѝ, че не търся имитация на невъзможния за имитиране глас на Джуди Гарланд, а искам Рене да направи песните свои. И тя го направи по вълнуващ начин.

Ще видим… Но засега по-скоро му вярваме и очакваме наистина качествено изпълнение. Надяваме се и самият „Judy“ да е поне няколко нива над „Бохемска рапсодия“ например, нищо, че едва ли ще постигне и частичка от боксофис успеха му. Ето го и обещания синопсис.

През зимата на 1968 шоубизнес легендата Джуди Гарланд пристига в Лондон за серия от разпродадени концерти в нощния клуб „The Talk of the Town“. Минали са 30 години от звездната ѝ роля в „Магьосникът от Оз“ и гласът ѝ вече е отслабнал, но изпълнението ѝ е по-драматично отвсякога. Интелектът и топлотата ѝ проличават, докато се подготвя за шоуто, бори се с управата, омагьосва музикантите и си припомня миналото с близки приятели и обожаващи я фенове. Дори мечтите ѝ за романтика като че ли се сбъдват и тя започва връзка с Мики Дийнс, който скоро ще стане петият ѝ съпруг. Но Джуди е уморена. Тя е работила 45 от своите 47 години и е изтощена. Преследва я изгубеното в Холивуд детство и иска да е у дома с децата си. Дали ще намери сили да продължи напред? С някои от най-известните ѝ песни, включително и вечната класика „Over the Rainbow“, „Judy“ отдава почит на гласа, любовта и енергията на „the world’s greatest entertainer“.

плакат

Режисьор на „Judy“ е Рупърт Гулд, по сценарий на Том Едж („The Crown“). В главните роли са Рене Зелуегър, Фин Уитрок, Джеси Бъкли, Руфъс Сюъл и Майкъл Гамбън.

Премиерата е 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *