Имаме една добра и една лоша (?) новина. Добрата е, че Netflix разпространиха трейлър, с който най-накрая обявиха премиерната дата на дългоочаквания пети сезон на любимата ни фантастична (и силно депресираща) антологична поредица „Black Mirror“. Лошата новина е, че новият сезон, по подобие на първите два, когато сериалът все още беше в ръцете на Channel 4, ще бъде само от три епизода, а не шест, както свикнахме последните няколко години.

Причината за това редуциране на епизодите не е ясна, но силно се съмняваме да е, защото Netflix са изхабили част от бюджета на сезона, за да заснемат интерактивния филм „Black Mirror: Bandersnatch“, който видяхме по Коледа миналата година – теория, която прочетохме някъде в нета. Предполагаме, че с това е разполагал като идеи и материал създателят и основен сценарист на сериала Чарли Брукър и са решили да не си смучат от пръстите тъпотии само и само да пълнят бройка на епизоди.

Вижте какво ни очаква в новия сезон.

https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws

Тук нямаме какво да коментираме кой знае колко. Лично за нас видяното изглежда прекрасно и откриваме всички елементи, които направиха „Black Mirror“ толкова специален и скъп на сърцето ни сериал. И не, не смятаме, че сме излишно патетични, защото наистина се чувстваме така и защото сериалите, които успяват да провокират подобни емоции у нас, са изключително малко. Да не говорим, че „Black Mirror“ е перфектна илюстрация за величието на често подценявания фантастичен жанр.

За финал вижте официалния синопсис на пети сезон, а след него и няколко снимки.

Black Mirror“ е антологичен сериал, който разглежда колективното безпокойство на модерния свят, като всеки самостоятелен епизод, представляващ елегантна напрегната история, засягаща темите на съвременната техно-параноя, водеща до незабравим – често пъти смущаващ – завършек. Без да я поставяме под съмнение, технологията трансформира всички аспекти от нашия живот; във всеки дом, на всяко бюро, във всяка длан – плазма, монитор, смартфон – черно огледало, отразяващо съществуването ни в XXI век.

black-mirror-season-5-episode-1-image black-mirror-season-5-episode-1-images black-mirror-season-5-episode-3-images _90A1979.CR2 _90A2511.CR2 _1199838.RW2

В новите три епизода ще видим Антъни Маки, Майли Сайръс, Тофър Грейс, Яя Абдул-Матийн II, Андрю Скот, Демсън Идрис, Пом Клементиеф, Ангури Райс, Никол Бехари, Мадисън Дейвънпорт, Луди Лин и др.

Премиерата на пети сезон на „Black Mirror“ е 5 юни по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *