От няколко месеца насам можем да наречем Питър Фарели носител на „Оскар” – на 91-те награди на Американската академия на филмовите изкуства и науки „Зелената книга” грабна „Оскар“ за най-добър филм, а и за най-добър оригинален сценарий (наградата се споделя между Фарели, Браян Къри и Ник Валелонга). Неведнъж сме виждали как след печеленето на тази награда следва филмово затишие от страна на носителя ѝ, един период от поне една-две години, в които режисьорите си взимат почивка и обмислят своя следващ проект много внимателно. Затова сме изненадани от факта, че Фарели е намерил нов проект, по който да работи, и то толкова бързо.

Проектът засега няма заглавие, но знаем, че ще е продуциран от Skydance Media (някои от техните последни проекти включват „Gemini Man” и „Terminator: Dark Fate”), а предвид сериозното им партньорство с Paramount Pictures, очакваме и те да участват в създаването и дистрибуцията на филма. Знаем още, че Питър Фарели ще влезе отново в ролята на режисьор и сценарист. Браян Къри и Пит Джоунс ще работят по сценария заедно с него, а продуценти ще бъдат Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг и Андрю Мускато.

Филмът ще е базиран върху книгата „The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War”, написана от Дж. Т. Молой и Джон „Чики” Донахю и разказваща действителната история на Донахю. През 1967 година той напуска Ню Йорк с идеята да открие приятелите си, с които е служил в армията, и да сподели по няколко бири с тях. Всичко това звучи като една прекрасна история за приятелство и със сигурност ще е такава, но е важно да не пропуснем факта, че по това време приятелите му вземат участие във Виетнамската война.

the-greates-beer-on-earth-20190502

Това е всичко, което знаем за проекта, но ще ви държим в течение с развитието му. На първо място ще очакваме официалното заглавие, а след това и информация около кастинга. Затова кога филмът ще се появи на екран можем само да гадаем, но не се надяваме на нещо по-рано от края на 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *