hellrraiser-20190508

Hellraiser“ поредицата дълги години опитва да се възроди от пепелта на нелепите си продължения и да започне на чисто. Имаше период, в който дори самият ѝ създател Клайв Баркър се беше заел с написването на сценарий и подготовка за римейк. За съжаление, тези планове пропаднаха и зрителите получиха поредния слаб и незадоволителен филм, който беше забравен бързо.

Последните няколко години хорър жанрът претърпява своя малък ренесанс благодарение на боксофис успехите на филми като „То“, „Бягай!“, „Хелоуин“ и голяма част от проектите на Джеймс Уан. Какъв по-добър момент и „Hellraiser“ да изплува от своя малък ад?

Феновете отново могат да започнат да трупат малки запаси от надежда, защото Дейвид С. Гойър („Батман в началото“, „Блейд“, „Градът на мрака“) се е заел с изготвянето на сценария. Обещанието е за верен на оригинала, но в същото време нов и модерен прочит на новелата „Обречени на Ада“. Ето какво казва самият Гойър:

Фен съм на творчеството на Клайв Баркър още от сборниците „Кървави книги“. Шансът да представя Пинхед и ценобитите по нов и различен начин на модерната публика е сбъднат кошмар. Гари Барбър също е голям фен и двамата сме се ангажирали да създадем нещо мрачно и дълбоко.

Spyglass Media Group, на която е основател Барбър, стой зад новия римейк. Гойър и Кийт Ливайн ще са продуценти. Припомняме ви, че оригиналният филм разказва историята на Франк, който намира и разрешава загадката на мистериозна кутия. Отварянето ѝ призовава ценобитите – демонични създания, които си го прибират с тях в Ада. Франк обаче успява да се измъкне и благодарение на жената на своя брат започва бавното си възстановяване.

Пинхед със сигурност заслужава един добре направен и изпипан високобюджетен римейк, който да представи в пълна светлина злото му. На всички е ясно, че обичаният Дъг Брадли няма да се завърне в ролята и въпросът сега е кой ще запълни неговите обувки. Все още няма никаква друга информация за проекта, но ние ще се постараем да ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Абе Гойър сравнително рядко е добра новина, ама аре дано стане нещо сносно и е повече като първия, по-малко като третия „Блейд“ (примерно).

    1. Узи, каквото и да направят с Хелрейзър вече надеждите са погребани, пироните са изкривени, а Пинхед не прилича на себе си. Мисля, че дъното е ударено с последния излязъл Хелрейзър филм. Сега остава със следващия да го закопаят и да унищожат тотално поредицата. Яко скептичен съм.

    2. Стельо, всеки с мнението си, но за мен последния филм от поредицата изтри срама от този преди него и няколко други, които са лесно забравими (Hellworld, anyone???). Не беше … добър … но не беше никак зле като за нискобюджетен проект.

    3. Последният имаше много добра идея, макар и не чак толкова вписваща се в каноните на Хелрейзър. Уви, липсата на пари и опит зад камерата си казаха думата (най-вече липсата на пари хаха)… А що се отнася до деветата част… тя просто не трябва да съществува и да не се споменава никога повече 😀 Ако трябва да говорим за дъно, то тя е въпросното. Последната беше като подадена ръка над блатото от лайна, което беше деветата. Отделно, в последния филм бяха избрали много по-адекватен актьор да играе Пинхед. Даже му се получаваше на моменти 🙂

    4. Silentium, абсолютно съгласен! Имаше добри моменти – доста садизъм и кървища, що годе приемлив Пинхед, но участието му бе сведено до cameo. Като цяло нищо особено, но къде-къде по-добро от Deader, Hellworld и абоминацията Revelation. (Мале, колко зле беше тоя филм!!!)

    5. Гледал съм и харесвам 1, 2, 3 и 5, но твърде отдавна, за да съм сигурен дали държат ниво днес. Помня, че петият ме беше изненадал доста приятно и се чувствах все едно гледам окултна версия на „Макс Пейн“. По-новите заглавия от франчайза не бих ги доближил за нищо на света. При всички случаи Пинхед е сред най-заслужено култовите икони на хорър жанра.

    6. Узи, напълно споделям мнението ти за 5-цата (Inferno), но бих казал добра дума и за Hellseeker – за мен беше много добър епизод в поредицата, макар липсата на по-активно присъствие от Пинхед. Въпреки всичко беше добър психотрилър, който се върза идеално с главната героиня накрая. Към тази класация само бих добавил 4-ката. За мен той даже е класи над 3-ия и показва не само значително много ценобити, но и предистория към кутията, което оценям и приветствам. Всичко след 6-ия филм е пълен погром…

    7. Четворката бих я наваксал в някакъв момент. Нямам идея защо навремето съм я пропуснал.

  2. Гойър има и добри, и слаби филми. Но дано го развият, както Уан разви Заклинанието

  3. Любимата ми хорър поредица след „Хелоуйн“ седи в development hell от години, макар периодично да излизат треторазрядни продължения, колкото да се задържат правата. Най-тъжното е, че живеем във времена, където всяко студио се опитва да намери (или реанимира) франчайз, от който да доят с години наред и точно Хелрейзър е кладенец, толкова дълбок и пълен с идеи и възможности за франчайз-ване, че не е истина, а няма кой да налее малко пари и да подкарат нещата. Тук не е нужно да се наливат стотици милиони. 20-30млн е предостатъчно за въозбновяване на статута на поредицата и оттам вече да се правят продължения с малко по-високи цифри.

    Гойър е хит ор мис и се надявам, че няма да се изложи. Дано този път НАИСТИНА нещо сносно се получи, че ако и тоя опит отиде в коша ще е много тъжно…

  4. От пет до десет все пак са директно за видео снимани филми с малко пари. Най-важното обаче е, че голяма част от тези филми (май без последните два) са били сценарии на други филми и в последствие вкарват ценобитите вътре. Затова и не им се получават толкова добре като лор или история… защото са насилени, един вид :Д. Сега поне ще е писано с идеята да е Хелрейзър… пък какво ще стане, ще разберем след някоя и друга година 🙂