Вчера вечерта „Игра на тронове“ приключи за всички ни (утре ни очаквайте с едни бърз текст/ревю на разочарованието) и вече спокойно можем да гледаме напред към следващата ни сериализирана мания – завръщането на „Stranger Things“. Единствено се надяваме и при него да няма разочарование, тъй като вече ще ни дойде повече (при „Westworld“ също не са много розови нещата). Засега няма причини за подобни притеснения, но все пак съществува тази вероятност.

По същество, Netflix сякаш наистина чакаха „Троновете“ да се разкарат от пътя им и разпространиха нови рекламни материали от предстоящия трети сезон на „Stranger Things“, които включват клип и поредица character постери.

В центъра на изненадващо забавния и слънчев клип не са оригиналните „Хокински неудачници“ (ще ни простите за това заимстване), а гаменът Били (Дейкър Монтгомъри), който е приел ролята на авторитарен спасител на обществения басейн в Хокинс и отново попада в фокуса на (неприлично?) внимание от страна на майката на Майк, а и на всички останали дами, отдали се на слънчеви бани.

Трябва да кажем, че този клип не е съвсем „рандъм“. Именно с изчезването на спасител (не е ясно дали това ще бъде Били, момичето, което той замества, или някой друг) от обществения басейн „странните неща“ се завръщат в Хокинс и страх обзема всички, които си спомнят за отминалите събития в първите два сезона. Или поне така разбираме от официалния синопсис:

Действието ни отвежда в средата на лятото на 1985 г. – година и половина след събитията във втори сезон. Майк и Единайсет имат романтична връзка, като и Макс и Лукас. Останалите добре познати ни герои също са продължили с живота си и всичко сякаш изглежда нормално. Но нищо в Хокинс, Индиана, не е такова каквото изглежда привидно. Градът има нов управник – корумпираният кмет Клайн, чиято администрация изгражда новия Starcourt мол. С наближаването на 4 юли започват да се случват „странни неща“. Сестрата на Лукас Ерика открива нова мистериозна заплаха и когато спасителят от обществения басейн изчезва внезапно, страх обзема всички, които пазят спомените от събитията през изминалите години.

За финал ето и споменатите плакати. Малките са пораснали, а зад фойерверките за 4 юли дебне нещо… странно.

Stranger-Things-3-2-913 Stranger-Things-3-3-913 Stranger-Things-3-1-913 Stranger-Things-3-4-913 Stranger-Things-3-5-913 Stranger-Things-3-6-913 Stranger-Things-3-7-913 Stranger-Things-3-8-913 Stranger-Things-3-11-913 Stranger-Things-3-12-913 Stranger-Things-3-13-913 Stranger-Things-3-14-913

Създатели на „Stranger Things” са Мат и Рос Дъфър („Hidden”), които са сценаристи и режисьори на поне два от епизодите от сезона. Сред останалите режисьори са Шон Леви („Жива стомана“), който е и изпълнителен продуцент, и Ута Бризевиц („Westworld“).

В ролите се завръщат Фин Улфхард, Мили Боби Браун, Гейтън Матаразо, Кейлъб МакЛафлин, Чарли Хийтън, Ноа Шнап, Дейвид Харбър, Уинона Райдър, Дейкър Монтгомъри, Сейди Синк, Наталия Дайър, Джо Кийри и Кара Буоно. Сред новите попълнения са Мая Хоук, Кари Елуис, Джейк Бюси и Франческа Риъл.

Премиерата на всички 8 епизода от новия сезон е на 4 юли по Netflix.

 

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *