They are listening.

Netflix се ослушват за поредния си хит. В средата на следващата седмица е премиерата на оригиналната им продукция „The Silence“, с който стрийминг гигантът се надява да повтори успеха на попадащия в същия жанр „Кутия за птици“. Ако говорим за жанрови и сюжетни сравнения обаче, по-точната аналогия би била с „Нито звук“ на Джон Кразински, в който семейство е принудено да живее в почти пълна тишина, за да не предизвика вниманието на извънземни същества, които се ориентират по звука.

The Silence“ е по едноименния роман на Тим Лебон и разказва за свят, който е под заплахата на ужасяващи летящи същества, които се направляват от звука, за да атакуват човешките си жертви. В центъра на историята е 16-годишната Али Андрюс (Киърнан Шипка), която е загубила слуха си на 13, и семейството ѝ. Те търсят спасение в отдалечено убежище, но попадат на зловещ култ, който иска да използва изострените сетива на Али.

Вижте първия трейлър на филма, който е режисиран от Джон Р. Леонети („Анабел“, „Wish Upon“).

Изглежда дженерик, но от друга страна постапокалиптичен хорър трилър, в който Станли Тучи бори летящи гадове, е нещо, което печели вниманието ни по дифолт. И гледайки трейлъра, се забавляваме на жалките опити (които сме виждали при доста други филми) да се обяснява, как изходният материал, вдъхновил конкретното произведение, предхожда филма, който всички смятат, че копира.

Относно критиките към авторите, че не са избрали истинска глухоняма актриса за ролята, по подобие на Милисент Симъндс от „Нито звук“, ще кажем, че така са преценили, че е най-добре за филма им, така са направили. Стига вече мрънкане. И без особена връзка, да кажем, че любимата ни глухоняма актриса е Марлий Малтин, носителка на „Оскар“ за „Деца забравени от бога“. Страшно я харесваме.

Режисьор на „The Silence“ e Джон Р. Леонети („Анабел“, „Wish Upon“), а сценарият е дело на Кери и Шейн Ван Дайк („Чернобилски дневници“), по романа на Тим Лебон. В ролите са Станли Тучи, Киърнан Шипка, Миранда Ото, Джон Корбет, Кейт Корбет, Кайл Брейткопф и др.

Премиерата е на 10 април по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *