Може би ни гони носталгия по онова старо време, когато Джони Деп имаше друго отношение към живота, различно от прекалилия с ром Джак Спароу – и затова трейлърът на този нов филм „The Professor” ни изглежда… добре. Или поне поносимо – дотолкова, че бихме го изгледали, за разлика от други творби с участието на Деп, които подминаваме със снизхождение. Остарял е – няма спор за това, но под чорлавия перчем все още присъства високомерната бъзиклийска насмешливост и част от екипа ни някак си инстинктивно продължава да си пада по него, при това доста.

По отношение сюжета на „The Professor” – бихме го определели като скучен, виждан вече достатъчно пъти и следователно – досадно предвидим. Още повече житейските констатации се „подават” от екрана и на тийнейджърското студентско обкръжение с онзи равен тон, присъщ на „късния” Деп – с тотална хладина и безразличие. Дори и в медикаментозното опиянение на персонажите прозира нещо, което бихме нарекли „служебна” игра пред камерата, а това няма как да бъде добра атестация за трейлър, камо ли за филм!

Историята проследява терзанията, или по-скоро философското отношение към света, което обзема един преподавател след новината, че му остават само шест месеца живот. Причината – рак. Изводът – нека „финализираме” всичко по-бързо и възможно най-разточително. Методите – досущ приличат на обичайното поведение на Джони Деп, когато не е ангажиран пред камерата на някой проект. Може пък затова историята да му се е сторила близка до неговия „натюрел” – и да е решил да се включи, за разнообразие без прекомерно количество грим…

The Professor” е написан и режисиран от Уейн Робъртс (независимата драма „Katie Says Goodbye”), а освен Джони Деп участват още актьорите Зоуи Дойч, Розмари деУит, Рон Ливингстън, Джъстин Уорингтън и Дани Хюстън. Очаква се филмът да бъде пуснат следващата седмица (18 април) по DirecTV, а месец по-късно, от 17 май, ще може да бъде видян на кино и в платформите за VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *