dark-season-2-20190427

The apocalypse must happen!

Немският фантастичен сериал „Dark“ е едно от най-хубавите неща, които са ни се случвали пред малкия (и големия) екран през последните няколко години, и нямаме търпение за предстоящото му завръщане. До днес нямахме идея (напълно в тон със сериала) кога точно ще се случи това – в трепетно очакване сме още от края на 2017 година, когато Netflix официално дадоха зелена светлина на втори сезон, но ето че вече имаме конкретна дата, която беше разкрита чрез първия тийзър трейлър.

Ако не сте гледали първи сезон на „Dark“ (силно ви препоръчваме да го направите) ще ни е трудно да синтезираме сюжета. Това, което можем да кажем, е, че става дума за историята на четири семейства и „счупените“ взаимоотношения помежду им, разказани на фона на мистерия с изчезването и смъртта на няколко деца, в центъра на която е времева примка, която би могла да причини апокалипсиса.

Вижте обещаващия трейлър.

Изглежда ни прекрасно във всяко едно отношение. Въпреки че става дума за доста кратичък тийзър, създателите му са се постарали да присъстват абсолютно всички елементи, които направиха първия сезон толкова добър, а в допълнение има и няколко кукички, които загатват за предстоящото развитие на историята.

Всъщност, все още нямаме информация какво точно да очакваме от новия сезон като сюжет, но имаме едно старо интервю със създателите на сериала Баран Бо Одар и Янте Фрисе („Sleepless”, „Who am I?”), в което те споделят за намерението си да „доразвият комплексните семейни истории, без да предъвкват събития, които зрителите вече са виждали“. Ето какво още разкриват те:

Помислихме си и втори сезон ще хвърли повече светлина върху героите, с които не сме прекарали чак толкова време, и същевременно няма да губим от фокус част от онези, с които сме станали близки. Също така, ще представим нови герои и може би ще убием някои други. Имаме доста идеи как да го развием.

Честно казано друго не ни трябва. Няма да се стремим да вникваме и в големи подробности когато дебютират следващите по-пълни трейлъри. Имаме намерение да сме максимално „девствени“ когато настъпи времето отново да сепотопим в „мрака“.

Премиерата на втори сезон на „Dark“ е на 21 юни по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сезона наближава с пълна сила, за съжаление няма достатъчно запалени по сериала в България. Направил съв ФБ група за хора, които са докоснати от темите в продукцията. Заповядайте. https://www.facebook.com/groups/437233396836465