Лудостта ходи по… хората в Aardman Studios. Признаваме ги – наистина могат да направят от нищо нещо. При все че (някои от екипа) още не сме успели да наваксаме с миналогодишното приключение в далечното минало „Early Man”, с удоволствие следим фермерския „армагедон”, който ще настъпи в мирното селце на овцата Шон.

След успеха на „Овцата Шон”, спечелил световен боксофис в размер на 106 милиона долара, StudioCanal продължава партньорството си с Aardman, като финансират „Фармагедон” – и вече е готов нов, любопитен трейлър, в който се запознаваме с миловидно синьо-розово пришълче, което спокойно може да е излязло от детска рисунка. Именно в това се крие тайната на успеха на тези филми – миловидни и донякъде наивни, историите им са забавни и привличат погледите и на най-малките, а това си е страхотно постижение за стоп-моушън с пластилин в XXI век.

Странни са светлините, които пробягват над тихото градче Мосингъм – пристига посетител от далечна галактика. Извънземното е малко, чаровно и се казва Лу-Ла, а корабът му катастрофира до фермата на Шон. Което гарантира смях и приключения, докато стадото начело с най-изобретателната овца се опитват да върнат Лу-Ла в космоса. Нейните извънземни сили очароват стадото, а докато Шон търси изгубения кораб на Лу-Ла, по петите им тръгват зловещи преследвачи – на лов за извънземни. Дали Шон и стадото ще успеят да предотвратят задаващия се „Фармагедон”, преди да е станало твърде късно?

Новото приключение е режисирано от Уил Бичър и Ричард Пелан, по сценарий на Джон Браун и Марк Бъртън и с героите на Ник Парк, а с гласовете си участват Джъстин Флечър, Джон Спаркс и Кейт Харбър. Продуцент на филма е Пол Кюли, а изпълнителни продуценти са Бъртън и Ричард Старзак, както и легендарните британски аниматори Дейвид Спрокстън, Питър Лорд и Ник Парк, създали бристълското студио през 1972 година.

Очаква се „A Shaun of the Sheep Movie: Farmageddon” да се появи на кино във Великобритания на 18 октомври 2019 година. Все още няма яснота за Щатите, но от септември до януари 2020 извънземните ще завладеят Германия, Индонезия, Швеция, Естония, Турция, Франция, Полша, Норвегия, Италия, Португалия, Австралия и Нова Зеландия…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Не знам за филма, Светли, ама ми гали окото, че си написла “пластилин” правилно. Мале, как правят впечатление вече подобни глупости…

    1. Пластилин да се шиба, да живее пластелин :D!