Преди почти две години представихме един доста интересен минисериал на Netflix, посветен на действителната история на петима младежи, несправедливо обвинени и осъдени за ужасяващо изнасилване през 1989 г., по-известни като Central Park Five. Тогава все още не знаехме никакви подробности, освен че режисьор ще е Ейва ДюВерней, в чиято филмография са „Selma“ и номинираният за „Оскар“ документален „13th“, но за съжаление, и откровено слабият „A Wrinkle in Time“.

Сега не само научаваме, че премиерата на 4-те епизода на минисериала, вече озаглавен „When They See Us“, е след месец и нещо, но и получаваме и пълен трейлър, който да ни даде някаква представа какво да очакваме. Вижте го, последван от един тийзър, който сме пропуснали да отразим, както и поредица снимки, които представят многото главни действащи лица.

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

Разбира се, историята на Central Park Five заслужава да бъде разказана и ако някога е имало случай, който спокойно може да има една гледна точка и няма как да има оплаквания, че е представен прекалено едностранчиво, това е той – петимата са доказано невинни и неслучайно оправдани, след като прекарват повече от десетилетие в затвора за престъпление, което не са извършили. За разлика от други филми и сериали, посветени на случаи, които все още не са завършени или са по-неясни и несигурни (някои дори ще си останат неразрешени), тук няма съмнение какво е довело до тази несправедливост.

Въпреки това ни се иска „When They See Us“ да не е чак толкова „on the nose“, а в трейлъра ни изглежда малко прекалено патетичен. Дори заглавието „When They See Us“ ни се струва някак прекалено очевидно… но да, определено е подходящо. Надяваме се крайният резултат да е не само актуална, но и наистина добре разказана и грабваща история – Central Park Five заслужават най-малкото това. С интерес ще изгледаме и четирите епизода, когато се появят по Netflix след няколко седмици.

when-they-see-us-1 when-they-see-us-2 when-they-see-us-3 when-they-see-us-4 when-they-see-us-5 when-they-see-us-6 when-they-see-us-10 when-they-see-us-7 when-they-see-us-8 when-they-see-us-9 when-they-see-us-famke-janssen when-they-see-us-john-leguizamo when-they-see-us-joshua-jackson

Режисьор на „When They See Us“ е Ейва ДюВерней („Selma“, „13th“, „A Wrinkle in Time“), а в главните роли са Асанте Блак, Калийл Харис, Джарел Джером, Итън Херис, Маркис Родригес, Крис Чолк, Джован Адепо, Джъстин Кънингам, Фреди Миарес, Нийси Наш, Майкъл Кенет Уилямс, Джон Легуизамо, Деша Поланко, Вера Фармига, Фелисити Хъфман, Онженю Елис, Блеър Ъндърууд, Фамке Янсен, Джошуа Джаксън, Сторм Рийд и други.

Премиерата е на 31 май по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *