Сам Мендес ще представи Първата световна война в един кадър?

от на 2019-04-11
 

Надявахме се на малко повече информация във връзка с подготвяния нов проект „1917” и забавихме тази новина, но вече не ни свърта и ще споделим опасенията си от амбициозния план на Сам Мендес. Според IndieWire и след представянето на проекта на CinemaCon, режисьорът е решил да заснеме и представи на публиката своята драматична сага, посветена на Първата световна война, в един кадър – подобно на „Birdman” на Алехандро Гонзалес Иняриту.

Това предполага доста продължителен производствен процес, в който са включени всички – ама наистина всички – ангажирани с него, като голяма част от него би трябвало да бъде посветен на безкрайни репетиции и синхронизиране на движенията. От една страна е операторският екип, от друга – сериозната актьорска група, в която ще участват Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Марк Стронг, а всички тях ги обединява историята, която Сам Мендес иска да разкаже. Ако планира в нея да присъства и (поне една) подобаваща битка, нещата стават феноменално сложни по отношение на реализацията.

Но след като президентката на Universal Filmed Entertainment Group Дона Лангли вече е описала „1917” като „поглъщащ”, машината се е задвижила и няма връщане назад. Пък и не вярваме човек като Мендес да обяви, че ще направи нещо, да пробва и да реши да се откаже просто така.

Освен това не бива да забравяме, че има и още едно обещание – зад камерата ще бъде великият Роджър Дийкинс. Амбициозна задача като филм за Първата световна война в един кадър е прекрасно обещание и сме сигурни, че ще бъде доказателство за майсторството му. Снимачният процес вече трябва да е започнал, ще очакваме с нетърпение още новини, както и (евентуална) премиерна дата.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте