MV5BZDE2MDBmOWMtNThkYy00MDA3LThlNTUtYWRmYTNmMzJkOGFlXkEyXkFqcGdeQXVyNzM5MjgwNw@@._V1_

Нещата напредват бавно, но сигурно, както подобава на същества, които са отдавна познати в кинаджийските среди, и един филм повече има сериозен шанс да увеличи популярността им с днешна дата. Става дума за великолепните „Семейство Адамс“ („The Addams Family“), за които MGM подготвят нов анимационен вариант и вече сме хвърляли поглед към емблематичните образи на Чарлс Адамс, пресъздадени на екран от режисьорите Конрад Вернън и Грег Тиърнън.

С пълното съзнание, че никое рисувано творение не може да пресъздаде специфичната хубост на Чарлийз Терън, която е дала гласа си на Мортиша Адамс, напомняме, че останалите роли са разпределени между Оскар Айзък (Гомес Адамс), Клои Грейс Морец (Уенсдей), Ник Крол говори като чичо Фестър, Фин Улфхард ще е Пъгсли, великата Бет Мидлър се „превъплъщава“ в бабата, а прекрасната Алисън Джани ще е врагът на семейството Марго Нидлър! Да видим!

Hideous Horrible Home!

А ние ще кажем с известно възмущение – може и повече! ‘Щото – поне от този пръв истински поглед – ни изглежда прекалено спретнато-подредена цялата галимация. Някак си „чистички“ са всичките герои, доста прилежни и… тъжни. Вярно, не сме видели още бабетката, но надали нейният образ ще оправи нещата. Общото впечатление е за стерилност и отстраненост – „абе, дайте да направим там едни герои в (почти) черно-бяло, да отметнем (уж) свършената работа, пък дали ще носят истинския дух на семейство Адамс – кой точно може да прецени?! Нали новите поколения не ги познават – нека им сервираме този вариант, свикнали са на всичко, ще преглътнат и това!“ Тъжна констатация, и много се надяваме да се окаже невярна – и следващият трейлър да ни отвее… в наистина ужасяваща посока!

Струва си да напомним, че Чарлс Адамс рисува шантавата фамилия за „The New Yorker“ в продължение на половин век – от далечната 1938 до края на живота си през 1988! Около комиксите са „оживели“ през годините сериозен брой филми и телевизионни поредици, има дори видеоигри, че и мюзикъл. Пазим топъл спомен от филма с участието на Кристофър Лойд, Анджелика Хюстън, Раул Джулия и Кристина Ричи във вече далечната 1991 година и все още таим надежда новият CG прочит на „Семейство Адамс“ да е забавен и привлекателен не само за малките фенове на рисувани приказки, но и на големите лудетини, които си умират за анимации!

MV5BMTg5MDg3MjM0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDQ4ODU3NzM@._V1_SY1000_SX800_AL_

Премиерата на „Семейство Адамс“ („The Addams Family“) е насрочена за октомври 2019 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *