Два месеца след края на снимките, първият тийзър трейлър на предстоящия епизод 9 от сагата „Междузвездни войни“ е вече факт. Той беше представен на течащия в момента Star Wars Celebration и освен че разкри първия ни поглед към очаквания завършек на новата трилогия, той анонсира и официалното заглавие. А то е „Star Wars: The Rise of Skywalker“ и както обикновено, очакваме в нета да завалят един куп спекулации какво предполага то за развитието (и края) на историята.

Но да не губим време в излишно бръщолевене, в крайна сметка сме се събрали, за да видим трейлъра. Ще си приказваме след това. Вижте!

По причини, които сме отбелязвали в новините ни, посветени на сагата, ентусиазмът ни по отношение на „Star Wars: The Rise of Skywalker“ не е супер голям и това очевидно ни се отразява, защото не сме кой знае колко въодушевени от видяното. И да, осъзнаваме, че е тийзър, но си спомняме рекациите ни след първата реклама на „Силата се пробужда„, където имаше по-малко кадри. Дори и сцените с принцеса Лея на вече покойната Кари Фишър не ни трогнаха. Единственото, което ни зарадва истински, е смехът на Палпатин в края. А знаем, че е той, защото Иън Макдермид имаше специална поява след дебюта на трейлъра на Celebration и с гласа на Императора каза „roll it again“.

MV5BN2NhZmUwYWItY2EzMi00MzNhLTlhOTQtYTkwOWM5NzMxN2M0XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BNmM2YzFlYjgtZjkxMy00NjRhLTk2YjYtYzkyNzEwNDM4ZjQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BMDY1OTI4ZmItZDY2MC00ZGIyLWE3MTQtN2U0OGQ2MDdmOTRjXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BMjI4Njg3NjE2M15BMl5BanBnXkFtZTgwNTgxODc4NzM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BNTMwNjU0MjAtMGFmZS00YmMxLWJkM2ItOWJmM2FmZjZmN2M0XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BODI3NDllMmQtNTI5NS00N2JkLWJmOTctMzFlNDEyZjhlMDdjXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BY2JhMjNhNDEtNzY4Zi00N2I5LWJlNTUtMDA5YmUzOTExYTY4XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZjQ5NWI4NWItNzJkYS00MTYwLWFjNjUtZDgyYmM4YjczMzcxXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BYjFhOGUzNjItMDIwZi00MzgzLWFlODQtYTY4N2RmZWVmODljXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZDQ4NjYzZGQtYTE3OC00OGE2LTk4MTgtZmI0YjFjZWU5ZWMyXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZjA0Y2RkYTEtNjc3Mi00ZWY2LTg0N2ItMmVjNGMzNTVlYzI4XkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZTlhNWEzZWEtMzMyMS00M2EzLTkxNWUtZTBkOTIwODQzODdjXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZTMyNmQ2YzktNzIyZi00MWQ4LTg5MjktZmQ0MWE3NTIzZmVmXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

MV5BZWJkNDlhYmItYWJhNy00ZGRkLTlmYWItN2I2Y2MwMDY2NGQyXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2NjQwMDQ@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

sw9-teaser_small

Режисьор на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ („Star Wars: Episode IX“) е Дж. Дж. Ейбрамс („Стар Трек“, „Супер 8“, „Силата се пробужда“), който е сценарист наравно с Крис Терио („Лигата на справедливостта“, „Арго“). В ролите са Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Марк Хамил, Оскар Айзък, Лупита Нионг‘о, Донал Глийсън, Били Дий Уилямс, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лорд, Наоми Аки, Кери Ръсел, Ричард Е. Грант, Антъни Даниелс, Доминик Монахан, Мат Смит и покойната Кари Фишър, която ще бъде част от действието посредством инкорпориране на отпаднали сцени от предишните епизоди на „Междузвездни войни“.

Премиерата е на 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

57 Comments

  1. С нищо не показва, че ще е по-добър от предишните. Ще чакам пълен трейлър

  2. Изглежда добре. Подзаглавието е доста generic – можеха да измислят нещо по-триумфално като за завършек, но стига филмът да е добър ми е все тая. Смехът накрая трябваше да е на Императора ли? Или аз нещо се бъркам…

    1. В комплект с думите на Люк…… баш си е той

    2. Ъм, на мен твърдо Хамил (Joker) смях ми е тва :). Имам някакви идеи защо и как ще го въртят това, в по-долният пост споменавам поради защо. Дет се вика ще видим какви са ги надробили за да угоят прасенцата касички.

  3. Начи, ми май ми е време да почна анти-епизод 9 кампанията дето планирам :P.

    Искрено – манипулативен, все така разчитащ на миналото (и музиката), Ландо са домъкнали също :(. Знаят как хитро да си играят с емоциите хората. Много, много дълбоко се надявам, че хората си взеха поука от предишните абоминации и унижение което успяха да сипят на мнозина хора. Дано го покажат така както направиха със Соло, знам че ще е трудно, но не невъзможно – разумът трябва да надделее.

    Ейбрамс и Дрис очевидно също така старателно се опитват да изринат фъшкиите на Джонсън и да скалъпят нещо що годе водещо до развръзка… или поне да не е пълен провал за да има и бъдеще (трябва да се дои, няма как). Знам че ще получим ставащ SW филм, задайте си въпросът заслужава ли си обаче да подкрепите Дисни?

    Здравей Саше (предварително)!

    1. Така и не ми стана ясно защо мислиш, че смехът е на Хамил? 😀 Иначе те съветвам да занижиш очакванията и да се молиш заедно с останалите фенове да получим поне адекватен завършек на сагата за Скайуокър. Всичко останало, което евентуално би донесло усмивка на лицата ни ще е плюс. Пък да видим какво ще излезе накрая… 🙂

      П.С. Хем се радвам, че накрая ще имаме 3 трилогии (общо 9 филма), хем някак си ми се искаше да ги закръглим на 10 и да се приключва. Интересно е накъде ще поемат Лукасфилм и Дисни след това…

    2. Ох, като нищо може и да греша, на мен страшно много ми звучи като Хамил. Иначе разбира се ефектът е търсен, за да звучи като Императора (или е той наистина). Солидна база на която да го основа или да градя липсва, да.

      Нямам никакви очаквания, само нормалните манипулативни нотки които се прокрадват по гърба (с времето свикваш и може да отсееш тия дето си заслужават, и тия дето ти ги свирят целенасочено). А за моленето, то приключи след еп. 7. Няма прошка :). Събитие от такова естество, с такава възможност и шанс, така да се пропилее… Ще звуча малко краен и патетичен, ма това може да мине за едно от филмовите престъпления на 21 век бе :D.
      Разбира се на който му харесва ще бъде в другият край. После ще дойде и оня със статистиката да ми каже, как видиш ли оценките и паричките които са направили ги правят класики и шедьоври и други там тъпанарщини.

    3. Четох някъде фенска теория, че смехът е на Императора, съответно той стои зад всичко от Епизод 7 насам и Люк изчезна с цел да го накара да се покаже, за да видим един финален сблъсък между тях. На хартия звучи интересно, но се съмнявам да е истина.

      Честно казано се радвам, че съм кежуъл фен на поредицата, а не супер-мега-гига-хипер фен, който да разнищва всичко и да се ядосва от всяка една нежелана промяна в стила или наратив-а на филмите. Като гледам колко лайна изяде The Last Jedi и направо ми става тъжно за феновете. Явно и ти си един от разочарованите, за което съжалявам, но искрено се надявам Еп9 да задоволи претенциите на всички фен бази.

      Оня със статистиките го остави – той е на някакви странни хапчета и халюцинира постоянно…

    4. Проблемът на тази теория е че звучи като изсмукана от пръстите, и се базира основно на фенско бленуване/желание/мечта (поне така представена). Не че филмите дето получихме са много по-добре… всъщност по-зле :D.

      Ейбрамс ще направи „добър“ филм за всички. Всяко едно кадърче, реплика, музика, звук, подредба на сцени ни го натрива и успокоително ни приканва в тийзърчето. Аз дори не се съмнявам, че ще се хареса и ще изтреби бокс офис. Тая надежди единствено хората да бъдат по-разумни. И дамата обаче знаем, че емоциите по-често излизат на преден план и диктуват. Кой по дяволите ще си каже „fuck you disney“, разочаровахте ме и ще отстоявам тази си позиция. И после ще пропусне филмовото „събитие на годината“, докато приятели, роднини и познати около него жужат в и квичат във възторг? Невъзможно е с този франчайз. И все пак тая надежди.

  4. В тая сага „мъртъв“ няма! Rise и End са два несъвместими елемента 😀

  5. Заглавието наистина е доста тъпо. Харесва ми да видя Ландо, но без Хан филма няма да има химията….
    П.с. Не е ли император Паплатин, а не Плапатин.. плаплатин, плапяртин и т. н.???? И не е ли мъртъв от Е6 насам…..

    1. що аз? самите Дисни рано или късно ше забележат тоз талант.

  6. Финалният смях (на Палпатин?) перфектно илюстрира отношението на здравомислещите към тоя изцеден сошъл джъстис кенеф, превърнат от Д(р)исни в конвейер.

    1. Палпатин отдавна е Дарт Сидиус!

    2. Ха Ха Ха Ха тази дума си искал да е с две е-та?

  7. И на мен смехът ми прилича да е като на Хамил, а и епизодът се казва „Star Wars: The Rise of Skywalker“, та нищо чудно неговата звезда отново да изгрее в този епизод. В Ютуб преди няколко седмици имаше някакви слухове, че Анакин ще се върне в този филм, в лицето на Хейдън Кристенсен. Който ще говори със сина си.

    Иначе тийзърът не показва нещо особено, освен че Рей има вече сериозни джедайски умения.

  8. Dot и X-force, събрахте ли се?! Ха-ха-ха! Е, нормално след като ви ритам задниците във всеки мой коментар. Пък може и да сте си допаднали на субатомно ниво. Но да се върнем на тийзъра- всякакви фенски теории има. Но този епизод със сигурност ще има много изненади. Хамил в тийзъра подсказва…всъщност с неговия глас зад кадър, май искат да ни подготвят, за драматични връщания към живота на доста герои. Дали ще има необходимия ефект, така че феновете да забравят за еп.8, предстои да видим!

    1. Да направим тройка? Ако това ще свали от напрежението насъбрало се в междукрачието ти :).

  9. Dot,благодаря, за интереса ти и предложението, но има кой да ми разтрива междукрачието- женен съм.
    Лека вечер!

    1. Ееее, ние пък може да ти предложим това което жената не може – нови преживявания. Нещо в което и новите SW се провалят :(.

      Лека и да си мислиш за мен докато заспиваш. Целувчици (май, май някъде прекалих – пуста претенция :()!

  10. По принцип харесвам Дисни но за мен тази поредица си беше по добре без да я съживяват (Някой неща са по добре да останат мъртви малко реклама на Pet Sematary 😀 )

  11. Ние, които „ядем всякаква помия, дето ни изсипва Дисни“ (Светли) – сме в еуфория, за вас – остарели псевдо-фенове – не знам! НЯМА слаб епизод от тая сага, има хора с невъзможност да я почувстват…. Star Wars и всичко останало!!! Тук не става въпрос за кино, а за Усещане. Добре, че съживиха франчайза, че в морето от прекрасни и претенциозни филми нямаше нищо, което да ме върне в детството. J.J. Abrams се справи блестящо в еп.VII, тук съм сигурен, че ще избухне!!!! Хайде, мятайте камъните, пуснал съм си щитовете…?

    1. Става въпрос за кино и за усещане и то от най-висок порядък!

  12. Силно се съмнявам тая тъпотия на Д(р)исни да става за нещо, но ако по някаква случайност се е получила, обещавам за една седмица да си сменя името с това на един виден шопар и интелектуален пигмей от Ботевград, да си пусна катинарче тип „попкорн пубис“ и да не спирам да крещя по улиците колко сме яки ние, дебелите черни янки 😉

    1. Аз мисля, че ще става повече от еп.8.

    2. Филма е за деца. Малко педофилско е да се исказват и да заговарят децата разни дърти пергиши.

  13. dot, ами…не, пак ще ти отклоня предложението! На мен ми стига шоуто, което правиш с коментарите си.
    И мога да кажа, че успешно премина в следващото ниво – от претенциозен в…префърцунена. You go girl!! Ха-ха-ха! Добре си, добре си:D!

  14. SkyT’Hunter, колкото и да съм фен на SW, епизод 8 беше доста объркващ(много меко казано). И неслучайно еп.9 има нов режисьор, който ще се опита чрез еп. 9 да заличи еп. 8 от съзнанието на феновете. Дали опитът ще е успешен, ще видим?!

    1. Драгане ти да не вярваш в дядо Коледа? Ако кажеш да, да,да. Да знаеш че няма да получиш подарък , много си палав.

    2. Еп. 4 сьщо беше „доста обьркващ“ за някои хора и „неслучайно“ режисьорите на 5 и 6 бяха други, нали?! 🙂

  15. Виждам, че сте започнали купона и се забавлявате добре. Обичайните заподозрени са се накачулили. Трейлърът ме обнадеждава с това, което показва и с това, което остава скрито. 😉

    1. Привет, Александър! Забавлението тепърва предстои! Слава Богу, тук има фенове, които устояват на модата да не се харесва нищо след Оригиналната Трилогия. Дано се разминем с обидите и подигравките, но дълбоко се съмнявам… Има доста време до премиерата през декември, но отсега мога да предположа какви ще са коментарите на всеки един (или една) от „Обичайните заподозрени“! А след премиерата по Коледа и Нова година ще е още по-весело!!!?

  16. Александьр Спасов, епизод 7 беше копие на еп.4, но с други актьори и малко по-различни декори. Обаче беше гледаем, докато еп.8 си беше провал, като режисьорът на този епизод трябваше да направи и еп.9. Както и Дисни бяха обявили, че същият режисьор щеше да направи и още една трилогия. Уволнението на последния след еп. 8 беше красноречиво за качеството на този епизод, както и пропадането на проекта за новата трилогия. А и провалът на Соло беше следствие от еп.8.

    ПП Ти явно си доста млад и на теб тези неща не са ти ясни.

    1. Драго, бих искал да те поправя:
      Еп.IX щеше да бъде режисиран от Колин Тревъроу, и слава богу, че го уволниха, защото J.J.Abrams се справи брилянтно с еп.VII…
      Никога Райън Джонстън не е бил канен да прави еп.IX.
      След еп.VIII, го поканиха да направи нова трилогия за Старата Република…Но дали ще е той- не се знае, като гледам как сменят режисьори и сценаристи дори по време на снимките! Аз лично много харесах начина му на режисура, като изключим дразнещите за всички(дори за мен) детайли. Но мисля, че ако му се даде шанс- ще се поправи!!!

  17. Не се занимавай с тези чичаци, те са отвъд праведно спасение. Пуснали са капаците и ще крачат и папат каквото им наврат в устенцата :). Все пак е забавно, че се чувстват обидени, горките те, щото пък вие сте толкова невинни душички. Много добре и двамцата знаете, че нямам нищо против вас и ми е даже приятно, че се появявате всеки път като се появи нещо свързано с SW (Саше, притеснявах се че от Дисни са забравили да преведат пари по сметка :().

    Разликата е че вие гледате на нещата по-простовато, вместо с разумно или поне малко критично съзнание (казвал съм ви го и преди). И така ще си останете. Аз например нямам да имам нищо против ако Джей Джей направи добър филм, даже ще похваля, дори призная грешка. Така както мога да кажа че една от малкото наистина добре реализирани сцени в Last Jedi беше срещата на R2 с Люк на Сокола. Тя също работи и като много добра самостоятелна референция и носталгична забежка. И ако бяха подходили и с предишните филми така както с този момент, а не с тонове излишен малоумен преекспониран/преексплоатиран мърчъндайз и хумор за дебили, може би щяхме да имаме мъничко по-добър продукт поне. Защото там има примерена доза минало сблъскващо се с настоящето, добре емоционално издържано, и дори минава за класна работа (подозирам че Джонсън е бил против и няма много общо с нея >:)). Как да е, някви дребни частици не могат да те спасят от застоялото блато, липса на нови идеи, или смислен и задоволителен сценарий.

    А междудругот добре дошли в комиксовите изпърдяни клишенца (как да поправиш на Раян пародията иначе, толкова щети :D):
    https://www.youtube.com/watch?v=gNTLC_uiGFA

    1. А кой пише зад „точката“?? Все си мислех, че е Светли, като върл защитник на старите, и фанатичен противник на новите епизоди, но е писано в мъжки род? Хубаво е да знаеш кой те праща на копанката…?
      Няма обидени, големи хора сме…

    2. @SkyT’Hunter би трябвало да е Даниел Аврамов. Останалите от Дивата Орда са Оги Павлов (Mad Max), Мартин Ангелов (legrandelf), Георги Вълков (Жор), Благой Иванов (UZUMAKI), Дринов, Касабов, Начев и Стефан Димов не се крият 😀

    3. Да добавя само и Влади Апостолов, който пише под псевдонима Satyr73 😀
      хи-хи-хи

    4. Ехеее, вече е съвсем различно, когато НИК-овете придобият човешки очертания! Привет и от мен- Камен Петров, 46г. Остава и да си спретнем едно колективно посещение на предпремиерата на еп.IX в IMAX, където на живо след края на филма ще можем да разменим приятелски впечатления!?
      P.S. Вече съм виждал на прожекции симпатягите Светли, Дринов, Мартин Ангелов и Благой Иванов, но така и не посмях да се представя…

    5. Обади ни се сл. път. Няма значение кой какви филми (не) харесва, на нас винаги ни е приятно да обсъждаме кино на по чашка. 🙂

    6. Задължително ще го направя!?
      А някой ще ходи ли на предпремиерата на „Endgame“ в четвъртък 25 април на IMAX? Ще е интересно…

  18. Тук сме по повод предстоящия еп.9. Предишният беше коментиран изчерпателно в неговата си тема. Това, че няколко зрьнца циклят и не се примиряват с категоричния зрителски успех на Последният джедай си е техен проблем. Няма обида, има различни гледни точки и вьзпитание.

    1. Поотслабнала е, че в еп.8 беше качила някое килце!?

  19. Мислех да пиша за това по-рано, но реших да ви оставя някаква надежда. Обаче виждам, че dot ме е изпреварил. И въпреки че е претенциозен, даже на границата(и отвъд) на толерантността(ха-ха). Е, явно този „начин на мислене“ е модерен в момента. И все пак той е прав. Най голямото доказателство за провала на еп.8 е подходът и стратегията за този епизод.
    В епизод 8 мотото беше – “Let the past die. Kill it, if you have to“, но не сработи, затова мотото на еп.9 е- “No one’s ever really gone“, та както се вижда отиваме от едната крайност в другата.
    И може би ще сработи, ако не бъде преекспониран, както в еп.8. Но ако сработи, тогава еп.8 ще е пълна загуба на време, и нищо няма да оправдае неговото съществуване. С други думи, еп.8 e толкова забатачен, че дори ако еп. 9 бъде хит и успее да върне феновете в киносалоните, то ще трябва да е напълно невероятен. За да успее да неутрализира еп.8, както и да спечели нещо допълнително за себе си, така че феновете в крайна сметка като цяло да останат удовлетворени от новата трилогия. Но май по-скоро еп.9 ще бъде добър, но не толкова, че да оправи впечатленията от еп.8. Така че в крайна сметка ще имаме една неубедителна трилогия, като цяло. И може би затова още отсега шефът на Дисни Робърт Игър каза -„There will be other Stars Wars movies, but there will be a bit of a hiatus.“

  20. И какво, Палпатин се връща? Осъзнавате ли какво означава това? Всеки един от тримата главни герои в оригиналната трилогия не само, че е мъртъв, но е и абсолютен провал.

    Победената Империя? Отново владеят Галактиката. Новата Република на Лея? Унищожена поради липсата на истинска армия, разчитайки на „хайдутска“ защита като в оригиналната трилогия. Хан е избягал от семейството си, не е виждал Люк и Лея от години, убит е от сина си, а Хилядолетния Сокол е в ръцете на човек, който познава от три дена. Люк??? Проваля се в създаването на нов джедайски орден, като най-добрия му ученик убива всички други. Прекарва 20 години монашество за да може джедаите да изчезнат и накрая се самоубива с разговор по скайп. Явно и императора, който уби заедно с баща си, продължава да мизерува из галактиката.
    Героите на които сте се кефили като малки умряха по най-мизерен начин, без да постигнат нито една от целите си, дори по-скоро влошили нещата. Всичкото това за новите герои, защото не може да се продължава със старото. Или пък може, защото Дисни се опитват да вкарат хората в салоните, използвайки точно него. От rogue one насам не съм гледал нищо на дисни и смятам да продължавам.

    1. Така написано звучи доста тъжно…? Но иначе щеше да е захаросана детска приказка за принцове, принцеси и еднорози и всички щяха да мрънкат, че е предвидимо и скучно.

    2. Според мен, ако Дисни имаха Валериански топки трябваше да се заснемат два филма за старт по следния сценарий: епизод I (независим и напълно нов в друга галактика) и spin-off-и реално базирани VII, VIII и IX. Да тийзнат, че всичко ще се довърши достойно, без диви крайности и сценарни своеволия. Маркетингово (и не само) погледнато ще имат силно изразен конфликт двете Star Wars поредици, една тепърва прохождаща (дръзка мрачна R rated), а другата традиционна във вид на спин-офи с познатите ни герои. Реално погледнато да ги ковеш паралелно две междузвездни вселени наравно с равен (доволен) бюджет шест поредни години, докато се пазаруват лицензи, рестартират анимации и довършват Авенджъри ..

      Не мисля, че някога ще доживеем за продуцент/студио с адамантиево-вибраниеви force equipped топки ? … Поредната ми мокра илюзия, но все пак сме 2019, годината на Mass Resurrection GoT- The Night King, Endgame, The Rise of Skywalker 😀 😀

    3. Dredd, толкова препратки към измислени метални елементи досега не бях виждал събрани на куп в един коментар 😀

    4. Е-е-е, AeonianDreamer, каквото и да си, кефиш! Ясни са ти не само Междузвездните работи, но и животът, в неговата цялостност, с всичките му проявления. 🙂 🙂 🙂