Работи се по предистория на „Брилянтин“ с работно заглавие „Summer Loving“

 

Изминаха повече от четири десетилетия, откакто се появи „Брилянтин“, а култовите музикални изпълнения от филма все още остават емблематични за поколения фенове. За това може да се съди дори от факта, че албумът със саундтрака е един от най-продаваните на всички времена.

Първият „Брилянтин“ изтласква Оливия Нютън-Джон в светлината на прожекторите и затвърждава Джон Траволта като изключително търсен актьор. „Брилянтин 2“ се появява по екраните три години по-късно – през 1982 г., но дори главната роля на Мишел Пфайфър не му помага да достигне славата, на която се радва първият филм.

Ако 70-те години на миналия век ви се струват една идея отдалечени, припомняме сюжета на емблематичния мюзикъл, за да преминем плавно към същината на новината. Действието се развива през 50-те в Калифорния. По време на лятната ваканция срамежливата австралийка Санди се запознава с прилежно сресания Дани Зуко – лидер на група rockabilly guys с кожени якета и афинитет към  ваксата за коса. С други думи, Дани е чаровник. Двамата прекарват заедно времето си на плажа и докато симпатиите им един към друг се засилват, на тях им се налага и да свикнат с мисълта, че лятото ще приключи, пътищата им ще се разделят и ще им остане единствено хубавият спомен за летния флирт. Дани и Санди не предполагат, обаче, че и двамата са записани в една и съща гимназия и когато случайно се срещат, Дани се държи различно от начина, по който се е държал през лятото, и им се налага да се пренагодят към новата обстановка, ако все още желаят да бъдат заедно.

Paramount Pictures, които се заемат с реализацията и на двата филма през годините, обявиха, че се работи по предистория на „Брилянтин“, която ще се съсредоточи именно върху събитията от лятната ваканция на героите и е вдъхновена от една от култовите песни в мюзикъла „Summer nights“. Работното заглавие за момента е „Summer Loving“ и е официално потвърдено, че сценарият е поверен на Джон Аугуст, който работеше по сценария на очакваната през май игрална адаптация на „Аладин“ и хорърът „Scary Stories to Tell in the Dark“, който също се очаква през тази година. По-популярен е с работата си като сценарист в „Голяма риба“, „Тъмни сенки“ и поредицата за „Ангелите на Чарли“.

Шегите, че оригиналният „Училищен мюзикъл“ се завръща, откровено биха ни зарадвали, понеже чисто статистически всички филми по подобие на „Брилянтин“ през годините могат единствено да се надяват да достигнат малка част от емблематичността и естествено, приходите, които филмът придобива.

По презумпция очакваме „Summer Loving“ да е мюзикъл, но все още няма информация по въпроса. Като всички проекти, по които се работи, има шанс филмът да не достигне екраните. Надяваме се в желанието си за реализацията на проекта екипът да не пренебрегне очакванията на зрителите, сред които, без съмнение, са добре подготвените танцувално актьори и жесток рокендрол и блус саундтрак.

grease-mg02-20190414

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте