Последно говорихме за минисериалите на Marvel, подготвяни за стрийминг услугата на Disney в края на миналата година. Тогава споделихме нашите предположения накъде може да тръгнат нещата и от вчера можем да потвърдим слуховете, че Клинт Бартън, познат в супергерой средите като Ястребово око (Джереми Ренър), ще получи свой минисериал с 6-8 епизода.

От известно време знаем, че името на новата стрийминг услуга ще е Disney+, ще стартира на 12 ноември и е силно мотивирана да се противопостави на стрийминг гиганта Netflix, като едно от оръжията, които смята да използва, е именно минисериалите за любими герои от вселената на Marvel. Вече с потвърдения слух за минисериала за Ястребово око, бройката на тези продукции достига 4. Първи беше потвърден сериалът за Локи, който ще бъде изигран от Том Хидълстън, Сокола и Зимния войник (Антъни Маки и Себастиян Стан) също очакваме да видим в платформата, а преди няколко месеца се потвърди и слухът, че към първоначално проектирания като солов сериал за Алената вещица (Елизабет Олсън) ще се присъедини и Вижън (Пол Бетани).

hawkeye-ss-20199412

Ето какво знаем засега за минисериала, в който ще видим Джереми Ренър. По информация на Variety се очаква проектът да е фокусиран върху историята, в която Клинт Бартън a.k.a. Ястребово око ще предаде супергеройската щафета на Кейт Бишъп. Феновете на комиксите на Marvel знаят, че Бишъп е героинята, която поема ролята на Ястребово око, след като Бартън се оттегля. Освен това, тя е част от групата, позната като Младите отмъстители. Досега имаше теории, че във филмовата вселена на Marvel ролята на Кейт Бишъп ще е изиграна от дъщерята на Бартън. Тези спекулации нашумяха много около трейлъра на „Отмъстителите: Краят”, но научавайки, че Ястребово око ще получи собствен минисериал, вече се съмняваме, че точно това ще се случи.

Знаем, че Disney са готови да инвестират ужасно много ресурси (не само финансови) в продукцията както на този, така и на другите минисериали, подготвяни за платформата. Смятаме, че идеята е вълнуваща, защото досега тези герои често остават на заден план в големите продукции като „Отмъстителите: Война без край“ или „Първият отмъстител: Войната на героите” и това ще ни позволи да видим повече от тях. Това, че Кевин Файги също е въвлечен в създаването на минисериалите, ни кара още повече да ги чакаме с нетърпение.

А докато чакаме повече разяснение около продукциите за Disney+, ние отброяваме дните до кулминационния филм за вселената на Marvel „Отмъстителите: Краят”, чиято премиера е на 26 април на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Бих причислил това по-скоро към добрите новини. Така или иначе това са все сериали, които ще бъдат гледани.
    Но аз имам един друг въпрос, на който ми трябва отговор от наистина запознати хора. Понеже премиерата на Отмъсителите: Краят иде, а във Варна най-накрая отвориха кино с 4dx, аз съм изправен пред въпроса къде е по-добре да се гледа? IMAX всички знаем какво представлява вече и засега съм по-склонен да си отида на такава прожекция, понеже съм спокоен, че откъм картина и звук няма да има компромис. 4DX ме блазни с гъзарийките си, но не искам да си прецаквам този филм с някой малък екран и компромисен звук, само заради едни келяви мърдащи се седалки и няколко пръски чешмянка. Просто ако ми дадете някакъв съвет ще ми бъде от голяма полза.
    Благодаря предварително 😉

    1. Аз бих ти казал IMAX без да се замисляш.
      В други зали гледам филми, ако ги няма на IMAX.
      Конкретно за 4ДХ, ходих на Джурасик свят, ей така да видя кво е. За веднъж става, но не и за Авенджърс, там Аймакса е задължителен.

    2. Послушай Riddick и за първо гледане задължително отиди на IMAX – първо, че няма да се разсейваш от странични ефекти и второ, че ще гледаш филма така както е предвиден да бъде гледан. Плюс това ще видиш 26% повече от самата картина, която в 4DX ще е орязана.

      Последно ходих на 4DX на Тор: Светът на Мрака и трябва да ти кажа, че беше едно от най-забавните изживявания в кино салоните. Без значение колко добър е филма, всички в залата се забавлявахме и бих пробвал Endgame в такъв формат, но определено не на първо гледане 🙂

  2. Ех значи др година свършва Стрелата от DC и почва стрелата на Марвел 😀

  3. Благодаря ви за отговорите, момчета! И аз така мислех да направя, но друго си е човек, който е видял и знае да каже мнение.
    Първо гледане задължително на IMAX! Пък ако толкова ми хареса ще го видим и на 4DX 🙂
    Отново благодаря.