body at brighton rock

Доста често някой филм печели вниманието ни покрай фестивалната си премиера – само с любопитен сюжет и впоследствие с отзиви. Такъв е случаят с независимия трилър с хорър елементи „Body at Brighton Rock“, който беше показан на South by Southwest.

Филмът е дело на Роксан Бенджамин („Southbound“) и разказва за сезонния служител в планински парк Уенди, която, след като взима погрешен завой и навлиза дълбоко в горите, се натъква на човешко тяло, а следите около него сочат, че вероятно не става дума за инцидент. Без средства за комуникация и със заповед да пази тялото, Уенди трябва да прекара нощта в гората и да се изправи срещу страховете си, докато опасността дебне във всевъзможни форми.

Вижте първия трейлър, който според нас дава доста добра представа какво можем да очакваме.

Body at Brighton Rock“ предлага много неща, които харесваме – загадъчна смърт, камерен актьорски състав, една локация на действието и борба за оцеляване пред лицето на природата и убийствените измерения на човешката същност. За съжаление обаче видяното в трейлъра не ни грабва. Изглежда ни евтино, дори и за независим филм. Отзивите от SWSX също не са свръх възхваляващи – или по-скоро са поляризирани, което по принцип за нас винаги е плюс, но в случая, по-скоро подклаждат скептицизма ни.

Вижте и официалният плакат.

плакат

Режисьор и сценарист на „Body at Brighton Rock“ е Роксан Бенджамин („Southbound“), а в ролите са Карина Фонтес, Кейси Адамс, Емили Алтхаус, Миранда Бейли, Джон Гец и др.

Премиерата е на 26 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Доста евтино изглежда наистина! Да не говорим, че показаха ключови моменти още в трейлъра. Силен пас от мен…