Преди няколко години ви съобщихме за идеята „Талантливият мистър Рипли” на Патриша Хайсмит да бъде екранизиран отново, този път като телевизионен сериал, но както често става, повече не се чу ни гък, ни стон. Сега научаваме, че Стивън Зейлиън подготвя сериал за Рипли, като идеята е да използва и петте романа на Хайсмит за героя като основа за сценария си.

Все още няма много информация за проекта, който дори си няма дом на този етап, но се очаква Зейлиън да напише и режисира голяма част или дори всичките епизоди, подобно на неговия „The Night Of“. Той има впечатляваща филмография и това е една от причините да се смята, че потенциалният Рипли сериал бързо ще намери заинтересована телевизия или стрийминг канал.

Няма да коментираме, че става дума за поредната „нова“ екранизация на вече познати сюжети, това не ни притеснява. Том Рипли ни се струва чудесен анти-герой за един качествен сериал и само се надяваме в крайна сметка да не отиде при някоя от network телевизиите, където ще го съсипят (дори и да има приличен бюджет). HBO, Netflix или Amazon ако го вземат обаче, няма да го пропуснем.

Разбира се, най-важното сега е кой ще изиграе Рипли – няма да му е лесно, а и сравнения с предишните изпълнения със сигурност ще има (най-вече с Мат Деймън вероятно). Но под контрола на Стивън Зейлиън, имаме надежди за качествен каст и любопитен краен резултат. Всичко това, разбира се, ако сериалът въобще просъществува. Дано скоро имаме повече новини за отразяване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *