Тийзър трейлър и плакат на „Midsommar“ на Ари Астър с Флорънс Пю и Джак Рейнар

от на 2019-03-06
 

midsommar-20190306

Нека празниците започнат сега!

Миналата година, след впечатляващия си дебют „Hereditary“, режисьорът и сценарист Ари Астър се превърна в едно от най-горещите и обсъждани имена, не само сред почитателите и хората, работещи в хорър жанра, но и в цялата индустрия. Сега всички погледи отново са обърнати към него и очаквания му втори филм „Midsommar“, който или ще затвърди, или ще разклати позицията на Астър като един от най-талантливите и обещаващи млади режисьори. Съдейки по първия тийзър трейлър, вероятността за второто не е особено голяма.

Midsommar“ е фолк-хорър със скандинавски мотиви, описван от Астър като „апокалиптичен филм за раздяла“. В центъра на историята е двойка (Флорънс Пю и Джак Рейнър), която заминава при приятел в провинциален град в Швеция, специално за техния фестивал, посветен на лятното слънцестоене. Единият от двамата главни герои все още страда заради смъртта на близък човек и в резултат странните местни ритуали се оказват пропити със страх и ужас. И това, което започва като идеалистично откъсване от стреса на големия град, бързо се превръща в странно и изпълнено с насилие съревнование в ръцете на езически култ…

Вижте трейлъра, представен о любимите ни А24.

Макар и да не е съвсем избухващ, каквато беше първата реклама на „Hereditary“, този тийзър трейлър е повече от отличен – и като атмосфера, и като ритъм, и като загатване на ужаса, който предстои да се развихри сред тази привидна идилия. Определено грабва вниманието ни и щяхме да бъдем привлечени от „Midsommar“, дори и да не беше на Ари Астър, защото обичаме подобни страховити истории, в които има адски много фолклорни и митологични елементи. Смятаме, че очакванията ни за нещо качествено в стила на „The Wicker Man“ и „Вещицата“ не са безпочвени.

В добавка вижте и един постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Midsommar“ е Ари Астър („Hereditary“), а в ролите влизат Флорънс Пю, Джак Рейнър, Уил Полтър, Вилхелм Бломгрен, Уилям Джаксън Харпър, Елора Торчия, Джулия Рагнарсон, Ана Астрьом, Арчи Мадекве, Луис Петерхов и др.

Премиерата е 9 август.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Pixelander
  2019-03-06 at 15:12

  От години повтарям на хората, че Еньовден е по-зловещият Хелоуин. Надявам се аспектното съотношение на филма да е бяло като в трейлъра, би било доста добра идея.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-03-06 at 19:12

  Много хайп, много да :)

  Отговор

 • Jerome
  2019-03-06 at 20:25

  Чел съм сценария и предвид кадрите до сега, мога да потвърдя че ще бъде една жестока пейзажна изродийка. Филмът е много по-извратен от Hereditary, и е от тези дето стават прогресивно по-отвратителни без каквато и да е почивка за зрителя.

  Отговор

 • X-Force
  2019-03-06 at 21:35

  Много ме кефи как Астър подвежда с пъстри цветове, дъги и цветя – сигурен съм, че ще настане кървава баня още към средата на филма и няма да спре до края. След отличния Hereditary, този проект го чакам с огромен интерес!

  Между другото има сходство между Астър и Робърт Егерс, който режисира безупречния The Witch. И двамата са дебютанти, които пожънаха огромен успех с филмите си и тази година ще вадят нови хоръри, продуцирани от А24. Интересно е дали и двамата ще повторят успеха на предните си филми и кой ще е по-добър. The Lighthouse на Егерс ще е черно бял заснет на 35мм.

  Отговор

 • Dredd
  2019-03-06 at 22:08

  Тук ще има веселие и усмивки ? ? ? ? ?

  Отговор

 • ivan hristozov
  2019-03-07 at 00:51

  jeoreme ot kade go nameri screenplay

  Отговор

 • Viktor Ivanov
  2019-06-23 at 19:29

  Очакват ли се прожекции тук, или пак сме 3 месеца назад от нормалния свят?

  Отговор

Коментирайте