Напоследък често ни се случва да пишем за Чарлс Менсън, който от десетилетия е обект на всеобщо любопитство, а понякога и нездрав интерес, и естествено Холивуд му посвещава огромен брой филми и сериали. Бройката се увеличава непрекъснато – особено сега, след смъртта му, и един от проектите, които вече сме ви представяли е „Charlie Says“ на Мери Харън.

Филмът разказва историята на „семейството“ на Менсън от гледната точка на три жени – Патриша Кренуинкъл, Сюзан Аткинс и Лесли ван Хутен, които получават смъртни присъди (впоследствие променени на доживотни). IFC Films представиха първия трейлър на филма и в него виждаме главните героини, както и Мат Смит в ролята на Менсън.

Не сме особено впечатлени, честно казано, но може би трейлърът не представя „Charlie Says“ в истинската му дълбочина. При всички случаи, Мат Смит играе Менсън такъв, какъвто го виждат заслепените му последователи и това ще е историята на трите млади жени в затвора.

Определено предпочитаме да гледаме „Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино, където Менсън също ще има поява (в ролята ще е Деймън Хериман), но може да хвърлим едно око и на „Charlie Says“, ако ни попадне някой ден. Очакванията ни обаче са сериозно занижени и ще трябва да е нещо наистина различно и любопитно, за да ни изненада приятно.

Режисьор на „Charlie Says“ е Мери Харън („Американски психар”, „The Moth Diaries“, „I Shot Andy Warhol“, „Alias Grace“), а сценарият е дело на Гуиневир Търнър („Американски психар”, „The Notorious Bettie Page“). В ролите са Хана Мъри, Соси Бейкън, Мариан Рендън, Мерит Уивър, Мат Смит, Суки Уотърхаус, Кайли Картър, Чейс Крауфорд, Анабет Гиш, Линда Ененга и др.

Премиерата е 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *