Навръх премиерата си на фестивала South By Southwest (SXSW), където получи повече от отлични отзиви, очакваният от нас с голям интерес режисьорски дебют на Оливия УайлдBooksmart“ се сдоби с първи трейлър, който по чудесен начин илюстрира естеството на филма – свеж и пиперлив поглед към тийн филмите за порастването и приятелствата, които остават за цял живот.

Booksmart“ разказва за две пълни отличнички и най-добри приятелки, които в навечерието на завършването на гимназия, внезапно осъзнават, че е трябвало да учат по-малко и да се забавляват повече – тези, които са си гледали кефа през цялото време, също са приети в колеж. Твърдо решени да не остават по-назад от своите връстници, момичетата си поставят за цел да вкарат четири години забавление в една-единствена нощ…

В главните роли влизат Бийни Фелдстийн („Lady Bird“) и Кейтлин Девър („Last Man Standing“), а в поддържащите компания им правят Лиса Кудроу, Уил Форте и Джейсън Судейкис. Вижте трейлъра.

Изглежда доста приятно, особено като за жанра си. Паралелите, които могат да се направят други подобни филми, са много, но изглежда, че „Booksmart“ успява да не бъде репетативен, а има свой собствен, свеж и оригинален облик. Или поне за това свидетелстват страхотните отзиви от SXSW, в центъра на които е Оливия Уайлд. Като нейни огромни фенове още от време оно, адски много се радваме на успеха ѝ и на това, че успява да покаже, че има талант и е нещо много повече от поредното красиво лице.

Лично ние с удоволствие ще гледаме „Booksmart“ на голям екран (не само заради Уайлд) и стискаме палци да сме толкова възторжени, колкото всички останали.

плакат

Режисьор на „Booksmart“ е Оливия Уайлд, а сценарият е дело на Емили Халпърн, Сара Хаскинс, Сузана Фогъл и Кейти Силбърман. Сред изпълнителните продуценти са Уил Феръл и Адам МакКей. В ролите са Бийни Фелдстийн, Кейтлин Девър, Лиса Кудроу, Уил Форте, Джейсън Судейкис, Джесика Уилямс, Били Лурд, Нико Хирага, Скайлър Гисондо и др.

Българската премиера е насрочена за 31 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments