scary-stories-to-tell-in-the-dark-20190329

This summer will be scary!

Въпреки че не сме му обръщали кой знае колко новинарско внимание, „Scary Stories to Tell in the Dark” е проект, който очакваме с голям интерес и нетърпение, а желанието ни да гледаме филма се засили още повече след дебюта на кратките Super Bowl тийзъри от началото на февруари, които представиха четирите основни чудовища във филма.

Припомняме, че „Scary Stories to Tell in the Dark” е адаптация на изключително популярната поредица книги със страшни разкази на Алвин Шуорц и илюстрации на Стивън Гемъл. Режисьор е Андре Овредал („Trollhunter”, „The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е написан от Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“), по идея на Гийермо дел Торо, който е и продуцент, и стилът му определено личи, особено в подхода към и реализацията на чудовищата.

Това, което знаехме за сюжета на „Scary Stories to Tell in the Dark” до момента, беше, че в центъра са „група тийнейджъри, които трябва да разрешат мистерията на внезапните страховити убийства, които стават в техния град”. Сега CBS Films, Lionsgate и eOne представят пълен трейлър, който ни дава доста по-добра представа за историята, а наравно с това и за тона и атмосферата.

Както казахме и миналия път, важно е да се знае, че „Scary Stories to Tell in the Dark” е с детска насоченост, а не класически хорър за възрастни. От тази гледна точка видяното ни допада и ни се струва, че крайният резултат ще бъде по-добър (и по-страшен) от приятния „Goosebumps: Страховити истории“.

Вижте официалния синопсис, а след това и два нови плаката. Струва ни се, че ни очакват и още два на останалите чудовища.

Годината е 1968 г. в Америка – промяната се усеща във вятъра. На пръв поглед далеч от вълненията в големите градове е малкото градче Мил Вали, където от поколения насам тегне сянката на семейство Белоуз. В тяхното имение на края на града, Сара, младо момиче с ужасни тайни, превръща измъчения си живот в поредица от страшни истории, написани в книга, която остава недокосната от времето – истории, които се превръщат в реалност за група тийнейджъри, които откриват ужасяващия дом на Сара.

scary-stories-to-tell-in-the-dark-poster-1-20190329 плакат

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („Trollhunter”, „The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е дело на Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“) по идея на Гийермо дел Торо, Патрик Мелтън и Маркъс Дънстан („Убийствен пъзел IV, V и VI“). В ролите са Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн и Дийн Норис.

Премиерата е на 9 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *