Заради поредното отлагане на премиерата бая време почакахме за този нов трейлър на „Х-Мен: Тъмния феникс“ („Dark Phoenix“), а в допълнение и ние леко се забавихме в отразяването му. При други обстоятелства щяхме да се напънем да го отбележим още вчера, при дебютирането му, но, както вече сме споменавали в спорадичните ни новини за филма, поредицата „Х-мен“ вече не ни вълнува толкова, колкото в началото („Х-Мен: Апокалипсис уби и последния ни останал ентусиазъм).

Но както и да е. Припомняме, че в „Х-Мен: Тъмния феникс“ Х-мен се сблъскват с най-опасния си и могъщ противник… Джийн Грей. По време на спасителна мисия в космоса Джийн почти умира, след като е ударена от загадъчна космическа сила. След като се връща у дома, тя става не само много по-могъща, но и много по-нестабилна. Борейки се с това, което се крие в нея, Джийн не разбира и не може да контролира силите си, наранява най-близките си и заплашва да унищожи Х-мен. Семейството им се разпада, но те трябва да намерят начин да спасят не само душата на Джийн, но и планетата, която е застрашена от извънземни, планиращи да превърнат силите на Тъмния феникс в оръжие и да властват над цялата галактика…

Вижте новия трейлър.

Виждаме, че трейлърът предизвиква доста силни реакции (както положителни, така и отрицателни) и ни се иска и при нас да беше така. Ние продължаваме да сме в средата и просто да не ни пука особено – просто сме наблюдатели без никаква емоция. И да, за пореден път ще кажем, че дори и Джесика Частейн като извънземно не успява да ни ентусиазира, какво остава пък за поредната сцена с Живака (още втория път вече изглеждаше изтъркано).

Нека да адресираме и един от най-обсъжданите моменти. Дори и да не сте разбрали от самия трейлър, сайтовете, пишещи за кино, се постараха да стане ясно за всички, като тиражираха интервю със Саймън Кинбърг, в което режисьорът и сценарист директно говори за това, че Мистик, така да се каже, спират да я дават. Решение, което имайки предвид, че ролята вече не се изпълнява от любимата ни Ребека Ромейн, а от Дженифър Лорънс, приемаме с ентусиазъм. Тези филми имат нужда точно от това – смърт на важни герои, което не само вдига цялостния залог, но се отразява на всички останали герои, правейки ги по-интересни и по-комплексни, а от там и историята става по-пълнокръвна и правдоподобна (дори и когато говорим за мутанти). Така че, дано не е само Мистик.

С две думи, и ви оставаме с новия постер, надяваме се „Х-Мен: Тъмния феникс“ да бъде добър комиксов филм, но реално не разчитаме.

плакат

Режисьор и сценарист на „Х-Мен: Тъмния феникс“ („Dark Phoenix“) е Саймън Кинбърг („Марсианецът“), а в ролите са Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс, Софи Търнър, Никълъс Холт, Джесика Частейн, Тай Шеридан, Александра Шип, Eвън Питърс, Коди Смит-МакФий и др.

Премиерата е 7 юни 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. и Ужасния Апокалипс, и ужасния каст, съсипаха любимия ми комикс франчайз.
    Санса и Сойка присмехулка толкова да не са за тези роли……
    Нощна сянка и циклоп са прекалено *ишкопипци.
    Надеждите са ми в Джесика Частейн – радост за окото и Професора, Магнито и Куиксилвър да го направят гледаем

  2. Не мислех, че е възможно Сансата да стане по-нелепа, но ето на!

  3. В Макавой, Фасбендър и Бързака е надеждата. С добър материал, може и даже от циклоп да излезе нещо сносно.

    1. Или е видял, но е в траур от кадрите в трейлъра 🙂

    2. Всички сте прави – ВА началото не видях, че е излязъл, после видях, но реших да изчакам и сега съм в мини-траур…

      Саймън Кинбърг трябваше да си остане изпълнителен продуцент и да остави някой друг да напише и режисира филма. Човекът очевидно обича героите, но докато гледах трейлъра имах чувството, че гледам полиран римейк на The Last Stand и сякаш нещата се повтарят на множество нива:
      – Чарлз отново е лъгал Джийн за силите й.
      – Главен герой отново умира в дома на Джийн, последва битка пред дома й.
      – Мутантите се пренасят в конвой, който бива нападнат.
      И още много други еднаквости и липса на мащаб. Може и да ме изненада приятно, но на този етап нещата не изглеждат обещаващо. Надявам се Бързака и Niggtcrawler да имат добри сцени.

      Наскоро слушах един подкаст, в който водещия се оказа, че е с връзки в Fox и хора, които са били на предварителни прожекции на филма са му казали, че нещата са изключително зле и самите Fox нямат особено голяма вяра в проекта. Затова е имало reshoots, смяна на премиерна дата и т.н. Не знам – като цяло съм на мнението на колегите от Операционната – равнодушен съм и чакам филма с неособено голям интерес.