С приближаването на летния филмов сезон започва и рекламната кампания на филмите, които ще се надяват да оглавят летния боксофис. И докато не смятаме, че някой дори се надява да задмине Marvel, точно пък тази година, това не пречи да се настроим за всичко друго, което предстои да изгледаме по време на жегите. Всички знаем, че лятото не е сезонът на дълбокомислените емоционални филми – не, лятото е сезонът на престрелките, кървищатата и високоскоростните надбягвания. И ето, че Джон Уик героично пристига, за да ни достави точно това.

Третият филм от поредицата за мега-убиеца, който обича кучета, е озаглавен „John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, което продължаваме да не харесваме никак, ама какво от това. Тъпото заглавие е ниска цена за заплащане за феновете, които се влюбиха във високо енергичния и завладяващ свят на Джон Уик, където единственото нещо, по-впечатляващо от хореографията на „gun-fu”-екшъна,е бесмъртният чар на Киану Рийвс.

Ясно е, че третият филм не е този, който ще се бори за нови фенове на поредицата. Който се интересува, вече знае за какво става дума и си е изградил мнението. Новият трейлър на филма е направен отявлено и единствено за феновете. От него въобще не се разбира какво се случва във филма – който не знае, да се образова. Новият трейлър цели да обещае на феновете именно това, на което се надяват – още по-откачени и сложно замислени престрелки, още повече екшън, още начини враговете да бъдат брутално избити. Джон Уик на кон с пистолет! Джон Уик на мотор с меч! Джон Уик подема рефрена на всеки, който някога е говорил за филма „Не беше просто кученце”.

Добавяме към всичко това кинематографията на Дан Лаустсен („Формата на водата”, „John Wick: Chapter 2”), която от само няколко кадри вече личи, че е поразителна, и сме пак толкова надъхани, колкото по време на първия филм. Не, не сме слепи за това, че диалогът е по-ужасяващ от всякога, сякаш нарочно са подбирани най-клишираните екшън реплики, поднесени като в евтин B-movie от 80-те години. Честно, не ни интересува. Блестящият диалог и несравнимият сюжет никога не са били причините, поради които гледаме „John Wick”. На този етап е пределно ясно, че поредицата не се интересува от това да се променя към нещо ново – тя е прегърнала здраво идентичността си и ще бъде себе си до края.

Все пак да си свършим работата и да кажем основните неща. „John Wick: Chapter 3 – Parabellum” започва моментално след края на втория филм, когато мениджърът на хотел Континентал Уинстън (Иън Макшейн) даде на Джон един час преднина, преди обществото на убийците да го обяви за „екскомуникадо” и да го отлъчи. Сега всеки професионален убиец е по петите му, преследвайки 14-милионната награда за главата му. Единствените му съюзници изглежда са старата му познайница София (Хали Бери) и царят на тунелните обитатели (Лорънс Фишбърн). Кастът е допълнен от стари познайници и нови лица, сред които Анджелика Хюстън, Джейсън Мандзукас, Марк Дакаскос, Джон Легуизамо и Ейша Кейт Дилън.

За финал прилагаме и новите “character” плакати на основните действащи лица.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum” е режисиран от Чад Стахелски, написан е от Дерек Колстед и ще тръгне по кината на 17 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Забелязал съм, че този филм има върли фенове и върли противници. Средно положение няма.
    Аз си го чакам още като излязох от киното, след 2-ката 🙂

  2. Пак ще се гледа досадно повторение на втората част, а първата беше наистина свежо изпълнение

  3. Хареса ми трейлърчето 🙂 (тука последните дни се появиха доста добри, бря). Явно аз ще бъда тоя дето казва – „точно в тия филми би-диалогът им е най-малкият проблем“ (не че не може да се осере). Поемайки тежестта и на позитивите, и негативите от тази субективна позиция. Мисля още не съм гледал вторият (хм).

  4. Един 2D IMAX на последния ред бих му направил … ама като знам каква ученическа сган и темерути ще се засилят да го гледат, както беше при Halloween ? Мисля културно да си го изчакам.