Нов трейлър на продуцирания от Джеймс Гън супергеройски хорър „Brightburn“

от на 2019-03-07
 

За разлика от „The New Mutants“, за който не се знае кога точно ще види бял свят (и дали въобще), другият предстоящ представител на супергеройския хорър – „Brightburn“, уверено върви към екран и предвид наближаващата му премиера, получаваме нов пълен трейлър, който дава доста добра представа какво можем да очакваме от филма.

Припомняме, че „Brightburn“ официално е описван като „startling, subversive take on a radical new genre: superhero horror”. Той обръща до болка познатия сюжет на Супермен (и не само), в който бездетни родители получават „дар от небесата“ – вместо в символ на надежда за човечеството, извънземното дете се превръща в заплаха.

Продуцент на „Brightburn“ е Джеймс Гън („Slither“, „Пазители на галактиката“), който е основна творческа сила зад проекта, с режисурата се нагърбва Дейвид Яровески („The Hive“), а сценарият е дело на Брайън Гън и Марк Гън. Вижте новия трейлър.

Ще се повторим като кажем, че не сме кой знае колко впечатлени от видяното, но определено имаме желание да гледаме „Brightburn“, тъй като не виждаме често подобни филми. Не смятаме, че има шанс за наистина качествено кино, в което зад трактовката на до болка познатите тропи се крие някакъв дълбок смисъл (какъвто, в известна степен, можем да открием при „Хроники“), но поне на този етап не изглежда филмът да има претенции за подобно нещо. Пък и присъствието на Джеймс Гън е допълнителен плюс.

Режисьор на „Brightburn“ е Дейвид Яровески („The Hive“), а сценарият е дело на Брайън Гън и Марк Гън. Продуцент е Джеймс Гън. В ролите са Джаксън А. Дън, Елизабет Банкс, Меридит Хенгър, Дейвид Денман, Мат Джоунс, Грегъри Алън Уилямс, Дженифър Холанд и др.

Премиерата е 24 май 2019.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте