в настроение за любов
„В настроение за любов“

През последните шест години, откакто гледахме „Великият майстор“, Уон Кар-уай се зае с няколко проекта като продуцент, режисьор и сценарист. Измежду тях бяха и слуховете за адаптация на романа на Юйчен Джин „Blossoms“, които се потвърдиха и това официално ще бъде следващият му филм.

Според информацията, която самият Уон Кар-уай е споделил при получаването на почетната награда на Гилдията на хонгконгските сценаристи по-рано този месец, действието ще проследи живота на група хора в два периода – края на китайската културна революция през 60-те години на миналия век в Шанхай и около тридесет години по-късно на същото място. По сценария е работил последните четири години и вече е завършен, като се очаква снимките да започнат в края на годината или най-късно в началото на следващата.

Има вероятност „Blossoms“ да е най-личният филм за режисьора до момента, предвид че произходът му от Шанхай, а градът не е заемал централно място в творчеството му. Сцени също ще бъдат снимани в района на западното крайбрежие на Сан Франциско в известния квартал Чайнатаун, където духът на мястото все още е запазил характеристиките на имигрантските вълни от Шанхай.

Най-приятното в новината се оказва тематичното свързване на проекта с предишни филми на Уон Кар-уай и именно „В настроение за любов“ и „2046“, което може да се окаже малко объркващо за почитателите му, който обвързваха идейно двата филма в своеобразна неофициална трилогия редом с драмата от 1990г. „Days of Being Wild“. „Blossoms“ ще представя ярък образ на всекидневния живот на обикновените хора, като се съсредоточи върху съдбите на трима основни героя. Синхронизацията на два различни периода и две различни локации би могла да изглежда сложна, но при всички положения има шанс да се окаже интересна.

Все още няма подробна информация за актьорския състав, но е известно едно от изискванията към актьорите – да владеят шанхайски диалект, който беше използван и във „В настроение за любов“. Единственото обявено име е това на Крис Ву, който у нас е познат с участието си в „Трите хикса: Отново в играта“ и „Валериан“ на Люк Бесон, но е доста популярен в Китай.

Има слухове, че Тони Люн ще бъде поканен да вземе участие в „Blossoms“ предвид съвместната му работа с Уон Кар-уай в повечето му приети положително от критиката проекти, но дали поредна колаборация между двамата ще се случи, ще разберем в бъдеще.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *