Нецензуриран трейлър на новия „Хелбой“ на Нийл Маршал с Дейвид Харбър

от на 2019-03-01
 

Първият трейлър на новата версия на „Хелбой“ („Hellboy“) беше олицетворение на дълбоките ни резерви, които таяхме спрямо филма (и които не позволихме да загърбим заради един готин плакат и няколко снимки на Дейвид Харбър в образ). Видяното ни разочарова изключително много, не само като адаптация на Хелбой, но и като филм по принцип, и намали очакванията ни до нещо от класата на „РПУ „Оня свят“.

Сега получаваме нов трейлър (всъщност са два, единият е нецензуриран – преди броени дни беше потвърдено, че рейтингът на филма ще бъде „R”) и поглеждаме просто от любопитство, за да видим дали има някакъв шанс студиото да е си е взело бележка и в опит да редуцират степента на катастрофата, да са се опитали да представят филма в друга светлина. Вижте сами след краткия синопсис.

В „Хелбой“ Червения (Харбър) е извикан в провинциална Англия, за да се справи с трима вилнеещи великани. Там той открива Кървавата кралица Нимуе (Мила Йовович) – възкръснала древна магьосница, жадна да отмъсти за минали предателства. Изведнъж, хванат между свръхестественото и хората, Хелбой е настървен да спре Нимуе, без да предизвика края на света…

Чисто тонално, определено има подобрение спрямо предишния трейлър, но като цяло усещането за плосък CGI стерилитет остава – нивото на ефектите е като от края на 90-те години на ХХ в. Все едно гледаме филм на Стивън Съмърс от онова време. Ако случайно ни се пригледа подобно нещо, ще си пуснем „Мумията“ или „Ван Хелзинг“. И „R”-рейтингът? Цялата тази CG кръв е жалка работа. Припомнете си само как подхождаше Гийермо дел Торо… Жалко за Нийл Маршал, когото принципно харесваме.

За финал вижте няколко постера. Те поне са готини.

hellboy_ver4_xlg hellboy_ver8_xlg hellboy_ver7_xlg hellboy_ver6_xlg плакат

Режисьор на „Hellboy“ е Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола. В ролите са Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким, Саша Лейн, Брийн Глийсън и др.

Премиерата на филма е на 19 април 2019.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Hawks
  2019-03-01 at 14:17

  Добре е, като за български филм ! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Отговор

 • radi
  2019-03-01 at 20:04

  Учудващо този трейлър ми хареса. Нищо ,че на места изглежда евтино

  Отговор

 • Hristo
  2019-03-01 at 21:57

  Пловдивчани ще разпознаят мястото, където се „ражда” Хелбой…

  Отговор

 • joe rat
  2019-03-02 at 03:23

  pone posterite sa hubavi,a za filma……

  Отговор

 • joe rat
  2019-03-02 at 03:24

  hawks i hristo comments sa unikalni bate

  Отговор

 • .
  2019-03-02 at 04:40

  Абе направо са си ужаст постерите (изключая „рисуваният“). Тия пропорции, ах мале :D. Деба, щом в старите се търпеше или поне не вадеше очи, значи може, а тука беж макя. Пропускам трейлъро засега.

  Отговор

 • X-Force
  2019-03-03 at 00:34

  Боже опази! Тоя трейлър лъха така яко на посредничество и евтин cash grab, че няма накъде повече. “Хуморът” е все още инфантилен и натрапчив, CGI-ът е мега зле, а грима на Хелбой вместо да върви напред с материала изглежда сякаш е правен от студент първи курс в НАТФИЗ. Единственото, което ми хареса визуално е Мила Йовович в червения костюм. Като гледам са взели идеята на Дел Торо за третия филм и са я замазали да изглежда като origin история. Предричам епичен флоп в бокс офиса – може би по-голям от Pacific Rim 2 даже. Абе тия хора не разбраха ли, че без Дел Торо филмите му не търпят качествени продължения??!!

  Отговор

 • Sasser
  2019-03-03 at 10:37

  Каквото и да си говорим, повечето филми вече са Бюджет Х – Приходи Y – важната е разликата в печалба. Другото се е чесане на езиците.

  Отговор

 • Иван
  2019-03-03 at 14:07

  И със Дел Торо филмът пак щеше да е издънка финасово!

  Отговор

  • X-Force
   2019-03-03 at 18:25

   Не съм убеден. Да, предните два не бяха бокс офис хитове, но втория излезе 2008, а оттогава насам комиксовото кино владее киносалоните. Нямаше да направи милиард със сигурност, но като нищо можеше да удари 5-600млн с Дел Торо като гръбнак на целия проект.


Коментирайте