Майк Баркър ще режисира „Талисманът” по Стивън Кинг и Питър Строб

от на 2019-03-13
 

Мислехме, че дълго подготвяната екранизация на „Талисманът” („The Talisman”) на Стивън Кинг и Питър Строб за пореден път е навлязла в „Териториите“ на забвението, известни още като development hell, но очевидно в светлината на скорошния успех на няколко филмови и телевизионни адаптации по произведения на Кинг, както и на предстоящите големи продукции като „Гробище за домашни любимци“, „То: Част втора“, „Доктор Сън“, „Сблъсък“ и още един куп други, продуцентите са се напънали най-накрая да доведат нещата до успешен край.

Новата информация, която дава надежда за тази дълго чакана реализация на „Талисманът”, идва от Collider, които съобщават, че проектът, който, изненадващо за нас, продължава да има формата на пълнометражен филм (знаете, в днешно време всички правят сериали, а и такава беше оригиналната идея за адаптацията) най-накрая се е сдобил с режисьор. Това е Майк Баркър, познат с филми като „A Good Woman“, „Butterfly on a Wheel“ и епизоди от сериалите „Историята на прислужницата“, „Друговремец“ и „Фарго“.

Със сценария на „Талисманът” се е захванал авторът на чудния клаустрофобичен трилър „BuriedКрис Спарлинг, след като Джош Буун, който по последни данни  работеше по адаптацията за екран, се нагърби с реализацията на друг проблематичен проект по Краля на ужаса – „Сблъсък“. Ако не сте запознати за какво става дума в „Талисманът”, ето официалния синопсис на българското издание на романа:

Дванайсетгодишният Джак Сойер се впуска в ужасяващо и вълнуващо пътешествие в търсене на Талисмана — единственото, което може да спаси майка му от смърт и да срази враговете, стремящи се да унищожат и двамата. Ала за постигане на целта си, Джак трябва да прекоси не само Съединените щати, но и зловещите Територии — огледален образ на нашия свят. Той попада в нова реалност, напомняща епохата на Средновековието, където се вихри вечната битка между Доброто и Злото. Там момчето открива „Двойниците“ — странни отражения на хора, които познават Земята. Но само малцина притежават неговата способност да се прехвърля между два свята. Докато Джак се придвижва на Запад, е изправен пред низ от предизвикателства — от пленничеството на сиропиталище, ръководено от садистичен религиозен фанатик, до внезапно нападение на Териториите.

Споменавали сме, че „Талисманът” не ни е най-любимата книга на Стивън Кинг (за сметка на това доста харесваме продължението „Черният дом”, което отново е в съавторство с Питър Строб и е сериозно свързано с „Тъмната кула”) и в тази връзка изборът на Майк Баркър не буди в нас никакви емоции – нито положителни, нито отрицателни. Стига най-накрая да свършат мъките и да видим нещо на екран, било то голям или малък, ние сме ок който и да се заеме с режисурата.

Припомняме, че зад проекта „Талисманът” („The Talisman”) стоят Amblin Partners на Стивън Спилбърг и The Kennedy/Marshall Company, като продуцент ще бъде Франк Маршал, а изпълнителен продуцент е Майкъл Райт. Ще следим за развитие.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-03-13 at 20:30

  Всичко по Кинг си заслужава да бъде видяно. Време е да направят нещо и от творбите на Кунц

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-03-13 at 23:16

  Обемът предполага повече сериал, отколкото филм. Така или иначе, вече толкова десетилетия (буквално) бавят екранизацията, че преди да видя трейлър, няма да взема насериозно проекта.

  Отговор

 • violator
  2019-03-14 at 00:32

  „Талисманът“ е една от най-подценяваните книги на Стивън Кинг. Чакам екранизацията ѝ с почти същия див ентусиазъм, с какъвто цял живот чакам такава на „Дългата разходка“. (Дарабонт, събуди се! Само в теб ми е надеждата. Не позволявай друг да пипа и осере Светинята)

  Преди десетина години спрягаха „Талисманът“ за тв мини сериал и колкото и негативно настроен да съм към телевизията/сериалите, не мога да не призная, че това е най-подходящият формат за подобен тежък обем.

  Отговор

  • Rockfan
   2019-03-14 at 11:46

   Ееееее, супер!!! Не съм сам на света :) – най- после да открия още един човек, който (подразбирайки от коментара му) смята, че добрият, стар Франк е перфектния екранизатор на Кинг . Евала, violator!!!

   П.П. И като стана въпрос за Дарабонт- ей това ми е в топ 5 на най- силните финали на филми, които въобще някога съм гледал. И ако някой не се разчуства на ей тая сцена (и последвалото я след това) -еми, значи няма сърце 😉 :) ( това в кръга на шегата, де- ама сцената според мен е направо размазваща)!!!

   https://youtu.be/7j4izMPijhI


  • UZUMAKI
   2019-03-14 at 13:51

   Най-сетне си открил още някой, който смята Дарабонт за перфектен Кинг екранизатор? Деъм ит, Рокфан, welcome to the real world. ? Той беше закупил правата за адаптацията още преди години, но така и нищо не се случи, съответно днес правата вече не са негови. Дарабонт се насра около Уокинг Дед с една изтекла кореспонденция и е в немилост. На този етап има нищожна вероятност да се заеме с подобен проект.


  • Rockfan
   2019-03-14 at 15:14

   Кофти наистина! Това за правата не го знаех. Ха-ха, да, малко преиграх с това за „последния човек на света“, който е фен на Дарабонт :) , ама просто четейки коментари през годините останах с впечатлението, че както сме доста феновете, които се кефят на Дерабонтовите версии на Кинг, така са толкова много и хората, които смятат филмите му за скучни и „нищо особено“ :)


Коментирайте