сам мендес
Сам Мендес

Сам Мендес започва снимки следващата седмица в Англия и Шотландия и подозираме, че новият му проект бързо ще се превърне в близък до сърцата ни епос – озаглавен е „1917”, а обобщението във връзка с актьорския екип неизбежно навява асоциации с „Дюнкерк” и „Спасяването на редник Райън”.

Джордж МакКей („Captain Fantastic”) и Дийн-Чарлз Чапман („Игра на тронове”) ще влязат в ролите на двама млади британски войници, а сюжетът на филма ще ги следва в продължение на един ден по време на Голямата война в началото на миналия век. В актьорския екип се включват още носителят на „Оскар” Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, Ричард Мадън, а също и Андрю Скот, Даниел Мейс, Ейдриън Скарбъро, Джейми Паркър, Набан Ризван, Клер Дюбург. С подобен състав Мендес си гарантира интерес и (надяваме се) прилични постъпления в боксофиса, защото – ако трябва да сме честни – се съмняваме сериозно в любопитството на днешните поколения към историята и житейските реалности по време на Първата световна война.

Марк Стронг, Ричард Мадън, Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач
Марк Стронг, Ричард Мадън, Колин Фърт и Бенедикт Къмбърбач

Вече знаем, че за Сам Мендес1917” ще бъде дебютен филм в ролята на сценарист – ще работи заедно с Кристи Уилсън-Кеърнс („Penny Dreadful“, „The Voyeur’s Motel“). Разпространител на филма ще е Universal, а продуценти са Amblin Partners на Стивън Спилбърг, както и партньорът на Мендес в Neal Street Productions Пипа Харис. Има и още няколко великолепни допълнения – и първото от тях е, че в екипа на „1917” се включва като оператор великият Роджър Дийкинс. Освен това Мендес ще разчита на Томас Нюман, който е автор на музиката на шест от филмите на режисьора, включително на „Американски прелести”, монтажиста на „Дюнкерк” Лий Смит, дизайнерът на костюми Жаклин Дюран, художникът Денис Гаснер (с когото Мендес прави „Път към отмъщение”).

Очаква се „1917” да се появи в ограничено разпространение около Коледа в САЩ, а почитателите на Мендес и изключителния актьорски екип ще могат да ги видят в действие в цял свят от 10 януари 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само да не е безкръвния Дюнкерк отново, искаме си истинското усешане за военен конфликт!