Благодарение на Netflix, след десетки години опити да бъде реализирана на екран, историята на двамата тексаски рейнджъра Франк Хамър и Мани Голт, които „слагат край на жизнения път“ на прочутата престъпна двойка Бони и Клайд, най-накрая е факт с „The Highwaymen” на Джон Лий Ханкок („The Alamo“, „Saving Mr. Banks”, „The Blind Side”). В главните роли влизат Кевин Костнър и Уди Харелсън – прекрасни актьори, от които не ни се повдига, като си помислим, че са заместители на Пол Нюман и Робърт Редфорд, които доста дълго време (back in the day) имаха интерес към проекта.

Вече сме виждали официална снимка от „The Highwaymen” и имаме представа как ще изглеждат Костнър и Харелсън в ролите, но сега е ред ги видим и в действие в първия трейлър, който разкрива тона и атмосферата на филма.

Заради шедьовъра „Бони и Клайд“ на Артър Пен, който е един от най-любимите ни филми на всички времена, и изпълненията на ужасно хубавите Уорън Бийти и Фей Дънауей, които създават един нереален романтичен образ на двойката престъпници, човек може да забрави, че Клайд Бароу и Бони Паркър са били отвратителни същества във всяко едно отношение и напълно заслужават съдбата си. В този ред на мисли, макар наистина никога да не сме се замисляли какво е било от другата страна, ни е интересно да погледнем и от тази гледна точка на историята и не можем да се съгласим с някои колеги, че тя е безинтересна.

За самия трейлър можем да кажем, че ни допада като атмосфера и ритъм, а Кевин Костнър и Уди Харелсън, не много изненадващо, са железни. Много харесваме подобни филми, а отдавна не сме гледали нещо качествено и се надяваме „The Highwaymen” да бъде такъв, въпреки че не изглежда особено смел по отношение на подхода и драматургията – Джон Лий Ханкок не е сред най-добрите и смелите режисьори. Стискаме палци да се е получат нещата.

плакат

Режисьор на „The Highwaymen” е Джон Лий Ханкок („The Alamo“, „Saving Mr. Banks”, „The Blind Side”), който е и сценарист заедно с Джон Фуско („The Babe”, „Young Guns”). В ролите освен Кевин Костнър и Уди Харелсън, ще видим Кати Бейтс, Ким Дикенс, Джон Карол Линч, У. Ърл Браун, Томас Ман, Дейвид Фър и др.

Премиерата е на 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Изгледа супер – Нетфликс продължават да мачкат наред! Стигаме до етап, в който няма достатъчно часове в деня, за да се навакса с всичко, което пускат…

  2. Иизгледах го току-що. Честно казано, на базата на трейлъра и актьорския състав, бях надъхан за нещо повече, но крайният резултат се оказа просто доста добре направен телевизионен филм.

    Визията беше под нивото на най-добрите продукции на Нетфликс, останалото – режисура, сценарий, игра, музика са ок, но нищо повече. Жалко, защото има доста по-голям потенциал в тази история.