Прекрасна новина. Вече знаехме, че получилият награда „Оскар“ за най-добър документален филм „Сам на скалата“ („Free Solo“), за подвига на соло катерача Алекс Хонълд, който изкачва най-прочутата отвесна скала в света, Ел Капитан, с височина 975 метра, без въже или каквато и да е друга осигурителна екипировка, ще има своята официална премиера у нас на 3 март по National Geographic, но сега научаваме, че ще можем да се насладим на уникалната визия на филма и на голям екран. като част от програмата на 23-тия София Филм Фест.

Прожекциите на филма се осъществяват с подкрепата на National Geographic и ще бъдат на 12 март от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ и на 25 март от 20:30 часа в Дома на киното. Повече подробности ще откриете в официалното прессъобщение:

Носителят на „ОСКАР“ и „БАФТА“ САМ НА СКАЛАТА“ – с премиера на голям екран в програмата на 23-тия София Филм Фест

Специалните премиерни прожекции във фестивалната програма се осъществяват в партньорство с NATIONAL GEOGRAPHIC

Шедьовър, впечатляващ почти толкова, колкото самото изкачване!“

The Seattle Times

Наречен от New York Times „изключителен подарък за всеки, който смята, че границата на човешките постижения далеч не е достигната“, носителят на „Оскар“ и отличен с БАФТА филм „САМ НА СКАЛАТА“ ще бъде представен пред фестивалната публика на 23-тия София Филм Фест – уникален шанс да бъде видян този впечатляващ филм на голям екран, благодарение на партньорството ни с NATIONAL GEOGRAPHIC.

Две са ексклузивните прожекции през месец март – на 12 март (вторник) от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ и на 25 март (понеделник) от 20:30 часа в Дома на киното.

Филмът е един изумителен, съкровен и решителен портрет на соло катерача Алекс Хонълд, който се готви да осъществи дългогодишната си мечта – да изкачи най-прочутата скала в света, Ел Капитан, в националния парк „Йосемити“, висока 975 метра… без въже.

Вдъхновяващата история е напрегнат трилър за един атлет, който поставя на изпитание тялото и убежденията си в стремеж към триумф над невъзможното. Той разкрива каква е личната цена на успеха. С изкусното си майсторство и шеметна операторска работа, режисьорът на документални филми и носител на множество награди Е. Чай Васарели и световноизвестният фотограф и планинар Джими Чин успяват да уловят по един изключително красив начин искрените човешки мигове, наред с екстремното катеренето на Хонълд. Резултатът е триумф на човешкия дух.

„САМ НА СКАЛАТА“ бе обявен за един от десетте най-добри филма за годината от Entertainment Weekly и бе отличен от критиците по цял свят като „един от най-впечатляващите документални филми за годината“, „изключителен“, „изумителен“ и „визуално смайващ“. Награден е с три отличия „Изборът на критиката“, три награди Cinema Eye, наградата на Асоциацията на американските киномонтажисти (ACE) за най-добър документален филм, номинации от Гилдията на американските продуценти (PGA) и Гилдията на американските режисьори (DGA), както и други признания от бранша.

ОЧАКВАМЕ Ви на #КИНО!

#23SofiaIFF

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *