На снощната „най-голяма нощ за Холивуд” имаше блясък, имаше победители и победени, имаше сълзи и смях. Едно нещо, което липсваше – Мартин Скорсезе. Но не се бойте! Ако някой си знае работата, то това е Скорсезе, Netflix и ПР екипът им – по време на излъчването на Оскарите, беше пуснат първият официален тийзър на дългоочаквания „The Irishman“.

Отдавна чакаме и следим развитието на „The Irishman“ и истината е, че засега няма да можем да ви покажем официални кадри от него. Това, на което маркетинговата стратегия този път е заложила, поне в началото, е разпознаваемостта на имената, замесени във филма. Ако не сте се замисляли, ето го доказателството – общото между Мартин Скорсезе, Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Ал Пачино и Харви Кайтел е, че всички имат буквата „i” в името. А, и са от иконите и най-най-добрите представители на американската филмова индустрия, това също.

Тийзърът, така нареченото „официално обявяване” на филма, само потвърждава това, че светилата на гангстерските филми се събират за общ проект, който ние следим от месеци, но реално досега не е обявяван наистина официално. Сега вече виждаме една изключително стилизирана и напълно минималистична реклама, която обаче само гъделичка апетита и интереса ни. Ако ни заставят с опасност за живота да си изберем един филм, който ще гледаме до края на тази година, което истинските гангстери обичат да правят, то това определено ще бъде „The Irishman“.

Припомняме, че филмът е базиран на романа от 2003г. „I Heard You Paint Houses” на Чарлс Брант, разказващ историята на Франк Шийран – Ирландеца, който е бил наемен убиец за мафията. Книгата е базирана на истинските интервюта на автора с Шийран, който признава участието си в повече от 25 убийства, извършени по поръчка на мафията. Шийран е обвинен в изчезването на мафиота Джими Хофа, в чиято роля ще влезе Ал Пачино, който изчезва през 1975 г. и никога не е намерен. Шийран ще бъде изигран от Робърт де Ниро.

Единственото, което ни притеснява, е така наречената “de-aging” технология, която според някои източници ще бъде използвана в половината от филма – любимците ни ще играят героите си и в младите, и във възрастните им версии, подпомогнати от технологията, която Дейвид Финчър използва за „The Curious Case of Benjamin Button”. Пост-продукционият етап на технологията предполага много време, но ни носи допълнителна увереност, тъй като особено за времето си, „Бенджамин Бътън” изглеждаше наистина впечатляващо. “De-aging” технологията продължава да ни е доста съмнителна, но ако имаме доверие на някого да я докара качествено до екран, то това определено ще бъде Мартин Скорсезе.

Според тийзърчето, „The Irishman“ ще излезе през есента на тази година – остават само няколко месеца. Сценарият е дело на Стив Зейлиън по романа на Чарлс Брант. В ролите са Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Ал Пачино, Харви Кайтел, Боби Канавале, Рей Романо, Стивън Греъм, Катрин Нардучи, Дж. Ч. Макензи, Крейг Винсент и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Велико.
    Е има и тийзъри и тийзъри. И хора които умеят да правят качествено кино. А не като блудкавите простотии на Холивуд…..
    Велик тийзър, въпреки че не показва нищо.

    П.С. За мое съжаление липсва ми само Рей лИота и Чаз ПалмИнтери….

    1. и Майкъл Медсън, не много харесван е, ама има идеалната гангстер мутра, и И в името

  2. Дано не осерат филма, твърде дълго нищо конкретно не виждаме.

  3. Е па, за Джими Хофа да бяха върнали Джак Никълсън дееба, тъй и тъй ще ги подмладяват…

  4. Relax – може и да, а може и да не …
    Няма да е края на света, ако не е …

    Който му се иска брилянтно кино – може да си пусне датския THE GUILTY …
    Филмът е между 5-те най-добри филма на годината …
    Тихо, напрегнато, истинско кинематографично чудо просто …
    И при това дебют – ако не се лъжа ….