Атмосферният първи трейлър на „Dolor Y Gloria“ не ни разкри никакви подробности за сюжета на филма, но ни хареса адски много и ни напомни защо толкова обичаме несравнимия Педро Алмодовар и очакваме всеки негов проект с огромно нетърпение. Сега получаваме нов трейлър, който ще ви каже малко повече за историята, но само ако знаете испански. Ние, за съжаление, въпреки че сме го учили в училище, не попадаме в тази категория. Ако и вие сте като нас, предлагаме ви за контекст, преди да видите рекламата, да хвърлите едно око на това, което имаме като информация.

Dolor Y Gloria“ разказва за серия от срещи на Салвадор Майо – прехвърлил зенита си филмов режисьор. Някои от срещите са физически, други са спомен: детството му през 60-те, когато той и семейството му се преместват в Патерна в търсене на просперитет, първата му страст, първата му любов като пораснал в Мадрид през 80-те, болката му от края на тази връзка, писането като терапия, за да забрави, преждевременното откриване на киното, изправянето пред невъзможността да продължи да снима филми…

Припомняме, че в главната роля влиза дългогодишният познайник на Алмодовар Антонио Бандерас („Матадор“, „Ела, завържи ме“, „Кожата, в която живея“), а в поддържащи роли ще видим и любимите на режисьора Пенелопе Крус („Жива плът“, „Всичко за майка ми“, „Завръщане“) и Хулиета Серано („Жени на ръба на нервна криза“, „Матадор“). Вижте трейлъра.

Няма какво да добавим повече като коментар. Очакваме „Dolor Y Gloria“ с огромно нетърпение, дори повече, отколкото всеки друг филм на Педро Алмодовар, заради (леките?) автобиографични елементи в историята – с удоволствие ще станем свидетели на това, как Алмодовар като творец вижда собствения си живот и творчество. Киното познава доста качествени филми (някои от тях шедьоври) на подобна тематика и се надяваме и „Dolor Y Gloria“ да се нареди сред тях. Потенциалът е налице.

плакат

Режисьор и сценарист на „Dolor Y Gloria” („Pain and Glory”) е Педро Алмодовар („Ела, завържи ме“, „Всичко за майка ми“, „Говори с нея“), а в ролите са Антонио Бандерас, Пенелопе Крус, Хулиета Серано, Асиер Ечеандиа, Нора Навас, Леонардо Сбарайя, Сесилия Рот, Раул Аревало и др.

Испанската премиера е на 22 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *