зак снайдер

Почти не минава ден, в който да няма новина за нов интересен проект на Netflix. Стрийминг платформата осигурява невероятно разнообразие от жанрове, формати, теми и творчески похвати, а пълната свобода, която позволява на режисьорите си, е ключът към супер вълнуващото съдържание. Не че и там няма баластра, но заслужаващите внимание продукции преобладават.

Най-новата блага вест от последните дни е потвърждението, че Зак Снайдър („300”, „Пазителите”, „Човек от стомана”, „Батман срещу Супермен”) ще режисира зомби филма „Army of the Dead“. Снайдър се завръща активно към работата след като през пролетта на 2017 г. той и съпругата му се оттеглиха от продукцията на „Лигата на справедливостта” и от публичния живот заради семейна трагедия. По-ранната информация, че новият проект ще бъде продължение на режисираният от Снайдър римейк „Зората на мъртвите“, по негово сценарий, нереализиран от Warner Bros през 2007 г., беше опровергана и, според източници близки до режисьора, материалът е изцяло преработен.

По думите на самия Зак Снайдър действието в „Army of the Dead” ще се развива в Лас Вегас, където след избухването на зомби епидемия мъж събира отряд от наемни войници, за да нахлуят в зоната под карантина и да извършат най-големия обир в историята.

Интересно ще бъде да проследим творческата еволюция на Снайдър и как зомби визията му се е променила от 2004 г. насам, когато успехът на „Зората на мъртвите“ го направи един от най-интересните жанрови режисьори на нашето време. Очаква се снимките на „Army of the Dead” да започнат това лято, а бюджетът да достигне впечатляващите 90 млн. долара, като на този етап няма информация за актьорския екип или премиерна дата.

В интервю за The Hollywood Reporter Зак Снайдър беше изключително дързък в ентусиазма си и заяви, че амбицията му с „Army of the Dead” е да заснеме най-щурото зомби фрийк шоу, което някога сме виждали. Ако това не е достатъчно да ви надъха, може би самите вие сте зомбита. Замислете се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Отлична новина. И на мен ми е любопитно колко ще се различава от „Зората на Мъртвите“. Очаквам да видим Рей Фишър (Киборга) в главна роля. И да отбележим, че продуцентската им къща „Cruel & Unusual Films“ вече не съществува. Създадоха нова – „The Stone Quarry“. В логото пише, че ще се занимават с филми + телевизия + анимация.

  2. “Dawn of the Dead” e чудесен римейк/дебют. Бях изгубил надежда, че някога ще видим “Army of the Dead”. Awesome новина.

  3. Страхотна новина! Добре, че не се гмурна отново в света на супергероите, а реши да се върне към жанра, който го направи известен. Чакам с нетърпение филма!!!