Фантастиката и фентъзито са жанрове, сред чиито редици се броят някои от най-добрите филми правени някога. Когато са направени добре, те се превръщат в моментални класики, които ангажират умовете и сърцата на публиката с години и дори с поколения. Качествената фантастика освен това, особено в днешно време, може да направи огромни финансови печалби – това е и причината много опити за добра фантастика да се сгромолясват колосално, когато са направени не достатъчно качествено, в опит да се капитализира на жаден пазар. Като заклет фен на фантастиката и всичките й разнообразни поджанрове, аз все се оглеждам за следващото „голямо нещо”, което ще влезе в историята на жанра, а в същото време винаги имам едно наум да не се пренавивам прекалено.

Бях доста скептично настроена за „Алита: Боен ангел” в това отношение, защото въпреки че го чаках с нетърпение, трейлърите и промо материалите ми изглеждаха доста странно, дори и чисто визуално. Освен това обаче нямам никакво отношение и знание за мангата на Юкито Киширо, по която ей направен филма, така че не знаех и от историята какво да очаквам. Като цяло имах много въпросителни в главата си, но знаех, че филма няма да е за изпускане по един или друг начин. Филмът е режисиран от Робърт Родригез и продуциран, но практически създаден от Джеймс Камерън – две много сериозни имена в жанровото кино.

alita-review-img08-20190215

Накратко историята на филма се върти около Алита – изхвърлен на бунището киборг, който д-р Дайсън Идо (Кристоф Уолц) открива и сглобява наново, за да запълни празнината в живота си. Алита, заедно с публиката,  изучава света около себе си с помощта на д-р Идо и младия Хюго (Киан Джонсън). Тя не помни нищо от предишния си живот, докато един ден не открива, че е способна на невероятна бойно изкуство и се впуска в благородна мисия да използва способностите си, за да лови престъпници. Междувременно злодеят Вектор (Махършала Али) работи с помощта на Ширин (Дженифър Конъли) към целта си да сглобяват все по-мощни киборги, уж в името на състезанията по Моторбол, но всъщност като част от схема за това да държи целия град под контрола си.

Историята в никой случай не е нещо невиждано досега, даже в някои моменти проблематично много се завлачва и се губи ритъма на филма. От друга страна обаче смятам, че основната задача на такъв тип филм – а именно такъв, който се надява да бъде първият от много – е изпълнена чудесно – така наречения „world building”. Светът на филма е изграден чудесно, много детайлно, разбира се ясно какви са правилата, как функционира и защо. Не е оригинално, че има някакво „горно” пространство, което е мечтано, което е само за „избраните” и което контролира нещата – даже е доста елементарно като метафора. Но ако оставим това настрана, начинът, по който правилата на света са показани и изследвани е много ясен и плътен. За публиката това е един истински свят, в който можеш да се потопиш.

alita-review-img07-20190215

Цялата работа с Моторбола бих казала,че работи много добре, но не по начина, по който бих очаквала, ако просто слушам за нея. Моторболът е зрелището на този свят, което окупира вниманието на всички живеещи в него. То е нещо средно между шорттрек и кеч с топка, в който киборги или хора във високо-технологични брони се борят, за да станат Шампиони – единственият начин да отидеш в „горния град” – Залем. Кинематографично, той е направен, така че да бъде голямото зрелище в третото действие, голямата битка –  тук се случва същото нещо, което става в повечето не особено добри филми за супергерои – финалната „битка” е абсолютна бъркотия от компютърни ефекти, в която въобще не можеш да проследиш действието и в която много цветове се сменят по екрана. Наративно обаче Моторболът е хрумване, което е използвано отлично до целия си потенциал – то е забавление и спорт, то е детска игра, то е спорната тема в този свят. Всеки си има мнение по него и го изразява, децата го играят по улиците, а еквивалента на „корпорациите” го използват за да контролират обществото. С това едно средство филмът успява да обсъди различни теми, да изследва различни тематични нишки, което е супер впечатляващо. Всички знаем какво са гладиаторските двубои, виждали сме и други тяхни еквиваленти и метафорични препратки в киното, но това да успееш да натрупаш в него даже повече тематика, отколкото чистия гладиаторски двубой предизвиква, е едно сериозно постижение.

alita-review-img04-20190215

Алита: Боен ангел” освен това изглежда просто зашеметяващо. Заради рекламите се притеснявах от визията, защото лицето на Алита е направено с непропорционално огромни очи,в типичен аниме/манга стил, което обаче изглежда адски странно в live-action филм.И в началото наистина е доста забележимо, но после спира да ти прави впечатление – хем има прекалено много други неща, върху които да се фокусираш, хем ти пука за героинята отвъд това как изглежда, но най-вече защото просто привикваш. Самата Алита е напълно компютърно-генериран образ, изигран чрез motion capture от Роза Салазар. Начинът, по който героинята е създадена и обработена е наистина изключително впечатляващ, може би най-добре направения компютърно генериран герой от Голъм до сега. Има си и причина за това – ефектите са правени от Weta Digital – компанията, основана от Питър Джаксън. Точно като Голъм, с очите се свиква, а по нито един друг начин тя не изглежда не на място, или като нещо, което е добавено към кадъра в пост-продукция.

Мащабните сцени, в които се показва „долния град” Aйрън сити също са невероятно красиви. Родригез и Камерън са прегърнали с отворени обятия сайбърпънк стилистиката и са я довели до големия екран по спиращ дъха начин. А изключвайки последната „голяма битка”, има екшън и бойни сцени, в които се влюбваш докато още не са приключили. Една определена бойна сцена на Алита и друг киборг, в който не просто графиката, но и 3D-eфектите са използвани на 140%, така както само режисьор и оператор с невероятна визия и фокус към визуалното биха могли да ги построят. Задължително е да спомена операторът Бил Поуп, чиято филмография включва „Матрицата”, „Скот Пилгрим срещу света”, „Зад волана”, „Книга за джунглата” и много други невероятно изглеждащи проекти.

alita-review-img05-20190215

 

За изпълненията нямам много какво да кажа, тъй като с изключение на самата Алита, никой не е особено впечатляващ. Кристоф Уолц е страшен чаровник, винаги е невероятен, и тук чудесно изиграва ролята на загрижения татко, който обаче освен това не влиза лесно в рамка – той е badass сам по себе си, има тежка лична история, но не е показан като човек, който е непреодолимо повреден. Той обаче е единствения по-впечатляващ образ. Махършала Али и Дженифър Конъли са криминално недоизползвани. И двамата са страхотни актьори, но просто нямат какво да правят. Конъли поне има характер, но просто недостатъчно екранно време. Махършала Али просто за съжаление не му е даден никакъв характер освен “generic bad guy” – Вектор заплашва скучно, върти чаша с уиски клиширано и като цяло няма никаква причина да бъде изигран от един от най-впечатляващите актьори през последните няколко години. Джаки Ърл Хейли например има много повече характер като Груишка, но за него само знаем, че е там, заради новините – неговият герой също е напълно компютърно генериран.

alita-review-img06-20190215

Не, „Алита: Боен ангел” не е следващото „голямо нещо” на фантастиката. Има някои сюжетни дупки, герои, които знаят неща, които няма как да са разбрали и подобни подразващи недостатъци. Любовната история е скучна, поддържащите персонажи са незапомнящи се, а ритъмът не е много постоянен. Въпреки това обаче смятам, че филмът абсолютно си заслужава да се гледа и то на възможно най-големия екран, който ви попадне. Изглежда зашеметяващо, но не е просто зрелище – разглежда различни тематики, наративно има някои нестандартни хрумки, вмъкнати в познатата рамка, и общо взето избягва повечето клишета. Но най-вече, в крайна сметка, просто е адски забавен и занимателен, и приятен за гледане, свърши и първата ми мисъл беше – „Абсолютно бих гледала следващ още сега”.

А в самия край, който е от онзи тип финали, които си просят продължение, което по принцип мен страшно много ме дразни, има една много готина изненадка, заради която му простих.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

63 Comments

  1. За мен филмът е категорично не, въпреки безспорните си технически качества. Препоръчвам с две ръце обаче комикса.

    1. Не ли? Назначавам ти лечение, да го гледаш докато ти хареса. Щот ще има и продължение. А да сравними комикс с това пиршество . Комикс??? Знаеш ли коя година сме. Или си мислиш че си част от “ теория за големия взрив „?

  2. Още не съм го гледал, ще го направя тия дни, но искрено се надявам създателите на „Аватар“ и „Десперадо“ да успеят да докоснат не само очите, но и сърцата ни! А комикса реших да чета, след като гледам филма.

  3. Аз утре ще го гледам. Знам само, че на Камерън 3Dто е истинско 🙂

  4. Хареса ми – кратко, точно и ясно.
    Пренесе ме в един друг свят, беше ми интересно да разбера всяка малка информация за света, така че целият world building ми допадна.
    Зашеметяващо добри ефекти и отлична операторска работа. Историята беше не лоша, актьорите не толкова – особено по-младите.
    Благо сравни по БНТ Алита с Дух в Броня, но не виждам голяма прилика под очевидната, че са американски римейк. Ако щеш дори най-малкото, че в този проект виждам …. как да го кажа, сърце и душа. ( друг плюс на Алита, е че го няма дървото Скарлет :)).
    Финансово филмът няма да бъде бомба, дори може да се окаже печеливш и да видим продължение стига да се добере до 500 – 550 млн.

    1. Честно казано Китай, Япония и Южна Корея могат да го спасят. Да компенсират загубите от Америка

    2. Тъпичко сравнение, наистина… онова със Скарлет-ката наистина беше направено все едно с основна цел, да и показва задницата- нито света усетих, нито историята зад героинята, която уж е сходна с тази на Алита…

    3. Cpaвнението е повече от уместно, тъй като и двата филма са рафиниран, генеричен и сейф вариант на източен киберпънк първоизточник с женски синтетичен образ в центъра, който „търси себе си“, като и двата се пазят от мръсотията и дълбочината на оригиналите, без грам от посланията, символиката и ръждата им. „Алита“ е малко по-добре от „Гоуст“-а, може би само защото е технически по-впечатляващ. Нищо повече. Стерилния и захаросан романс даже няма да го коментирам. Зверски пешеходни, но занаятчийски компетентни филми с потенциал за много повече от това, което могат или искат да постигнат. Мисля че и на двата писах 6/10, но сериозно се чудех дали да не им ударя по една петица, повече ще им отива.

      PS Родригес е тотален галфон и се съмнявам, че с тоя филм ще направи хит. Дебютният уикенд е доста скромен и само Азия може да спаси тоя филм от колосален финансов провал. Нужни са му поне 450 млн. световен приход, за да излезе на нулата.

    4. Узи, с риск да си разваля кефа от филма, може ли да препоръчаш няколко комикса за героя, които да прочета? Интересно ми е каква е разликата между филма и сорс-а. Иначе съм съгласен с повечето неща дето каза – тоя тип стерилен “романс” не знам докога ще го предъвкваме вече и засега изглежда като филма да клони към финансов провал. Дано азиатските страни да го спасят. Изумен съм от цифрите до момента – в Европа такъв филм би трябвало да го изядат с парцалите и да направи поне 100м в първия уикенд, а той едвам отлепя. Тъжна работа…

    5. Честно казано, отчасти не искам да се провали, за да видим евентуално едно по-добро продължение. 🙂 За комиксите ще ти пиша във фейса като се прибера по-късно днес, ще ти метна направо линкове към правилните издания.

    6. UZ: правилните издания?!
      https://www.youtube.com/watch?v=fue2gDMwbkY
      Battle Angel Alita comparing selected pages of the mangas from VIZ and Kodansha Releases (HD)

      :Обобщено: разлика в преводите, сменени имена, огледални и цветни страници, допълнителни материали… но за електронно четене си потърсете изначално Дигитални версии, а НЕ сканирани!

  5. Съгласен съм с ревюто! Филмът е страхотен, макар и да има пробойни,които авторката добре подчерта. Визуален шедьовър, който отвинтва глави не само с визия, но и с операторска работа и добре заснети екшън сцени. Дразнещо е, че минусите са точно в поддържащите герои иначе щях да му дам отлична оценка. Много добър world building и наистина бих се изкефил да видя продължение.

    За разлика от “Дух в броня” тук си личи, че Родригез и компания са се постарали и им е пукало за историята, главния герой и света около нея. Не съм фен на 3Д по принцип, но тук то работи на 300% и допринася много. Като си представя колко яко можеха да прецакат всичко, и като се сетя за скептицизма, който трейлърите оставиха у мен, изпитах облекчение на излизане от киното и останах с усмивка на лицето. Оценка 8.5/10

    1. Много недолюбват Родригез, очаквайки от него, де да знам, да е някакъв нов Тарантино, но човека е казал, че прави кино което сам би искал да гледа. И му пука за това което снима, за разлика от повечето „творци“ на заплата, образно казано. Това, че снобарчетата не харесват лентите му, не е беда, той и не прави филми за да задоволява нечии претенции.
      🙂

    2. Uzi, дори няма да те питам очевидното, разпознал ли си се като снобарче? Реакцията ти е показателна. Както и, че „интелектуалната“ ти теливизионна поза, очевидно те рамкира и ограничава и само в интернет се чувстваш лъв, възможен да раздаваш квалификации без последствия. Не бъркай двата свята, моля те. Да не изпаднеш в ситуация на оправдаваш се пелтек, забравил логореята си вкъщи.
      😀

    3. Jo, както онлайн, така и на живо може да ми го полапаш, сладур :-*

    4. Онлайн и на живо за теб са синоними бе, хоми. 🙂
      Това, че носиш два номера по големи негладени ризи, не те правят гардеробен в раменете мъжага, а те разобличават като клиент на секънд хенд магазини. Казах ти, излез от виртуалния свят, погледни реално на персоната си и осъзнай, че лекомислените закачки в нета, също могат да носят последствия. Ако не те е срам да ти плеснат два шамара пред приятелите ти, продължавай в същия дух.
      🙂
      Апропо, позиционирането ти като ЛГБТ посланик с мечти за свирки, някаква универсална защита ли трябва да подсигурява? Като да носиш очила? Хоми, нелеп си. Придържай се към ревюто, онлайн шамандуро.
      😀

    5. Ахахаха, най-обичам като почнете със заплахите за лична разправа. 🙂 Толкова ли можеш наистина? Ще се придържам и към ревюто, и към теб, и към майка ти. Единственото нелепо нещо тук е „вкусът“ ти към инфантилни филми с виртуални мацки и бонбонен екшън. Липсите лъсват ясно, so it figures. 😀

    6. Само в изнежения ти хомо свят, два шамара са „лична разправа“.
      Аз пък най обичам създания с женски очертания, да рипат недоклатени, когато не им споделят интелектуалните полюции и в изблик на възмущение, започват да се държат като пубертети открили мръсните думички.
      И да, наясно съм, че ако дискутираме кой да е филм лице в лице, държанието ти, ще е като в студио на БНТ. Нездравословно е, да си щедър на епитети с човек който те гледа отгоре и е с 30 кила над твоите мазни депа.
      Някои хомо юнаци смятат, че педерастията ги имунизира и могат да се държат като изоставена фемина, да кълнат и да обиждат, но в твоя случай, съм убеден, че ще си послушен гей. Изглеждаш разумно същество, с инстинкт за самосъхранение. Който интернет ампутира.

      И не се обяснявай за вкус, комикс сбърканяко, търсещ смисъл и послание във всяка колекционирана от теб DC и Marvel чикия… 🙂 🙂 🙂

    7. Оф, човек. Импотентни хомо-епитети, мускули, шамари, послания… първи клас, братче. Ще бъда честен: ужасно не ми се занимава в момента, сори. 🙁 Ето за другите нещо по темата, – филмът може да е тъп, но това ми беше интересно: https://www.youtube.com/watch?v=wVb3VqX6CiM

    8. „Импотентни хомо епитети“?! – написа човечето, започнало дискусията с желание за орална любов? Ти да нямаш бели петна или краткосрочна памет бе, манаф пещерен, враг на ножчетата за бръснене?
      🙂
      Но ме кефи синусоидата ти на перчене- започна с дебил, мина през хомо желание да ти ближат девствения орган, а сега вече си на „човече“ и „братче“. Вече си „дезаинтересован“ и „отегчен“. Хареса ми как инстинкта ти сработи, клета медузо.
      🙂

    9. Вчера просто бях уморен бе, мосю латентен, днес съм готов за нови подвизи… обаче като гледам как си подпалил, не знам да те псувам ли на майчин отпадък, щото очевидно си социално непригоден аборт, или да те тъпча с успокоителни, че да не пометнеш от тва нервозно напъване. ? Дишай, това е просто дигитална хранилка. Сигурен съм, че ще успееш да я преглътнеш, мъжки, усеща се, че си спец. ❤️

    10. Примирението с което ми се оправдаваш как вчера хемороидите ти са били възпалени и активни, ерго, направили са те пасивен джендър, забавлява. Днес си се намазал с мехлем и смелостта ти се е върнала, като превъртяна VHS касета?
      🙂
      Успокоението, че това си остава дигитална хранилка е много лъжовно, хоми. Пожелавам ти, да не го разбираш и съдбата да ни размине. За съжаление баровете в София не са чак толкова много, а ти си достатъчно грозен, че да изпъкнеш в помещение с приглушена светлина. От сега се хиля на извинението което ще чуя- може би брат близнак роден от сестра ти е хакнал профила, невинен си и симулираш амнезия?
      😀

    11. Узко е ‘доказан’ тролец. Може да ти прегърне члена с гласни струни и междувременно да пише рецензия на филм с хис лоуър (браун) енд.

    12. Така ще кажеш, мек анонимник 🙂

    13. Jo, безмислено е да хабиш енергия за това интернет плашило узумаки, защото заради този кретен отдавна ми не е интересно да пиша тук. Този кретен е обсебил всичко и е отвратително надут педал. Чудя се на Дринов, защо още го търпи да обижда пешещите тук в сайта му?! Този е визуална и интелектуална гротеска избиваща милиони комплекси във виртуалното пространство. Безмислено е да се хабиш за това жалко превъплъщение на човек…

    14. „Шапки – долу!“ за Дринов, наистина. Заслужава благодарности за годините упоритост, несломимо ниво на критичност/стремеж към справедливост в оценките на филми и събития, и умението да държи в орбита останалите контрибютъри.

    15. Каквото и да напишете, винаги съществува вероятността да бъде shrug off-нато и трибуквеният да се подуе от задоволство, че е „лошото ченге“ в лицемерна емулация. Но някъде там, надълбоко, сред черва и жлези, злобни съсиреци крадат времеви писти от съществуването му.

    16. узи е като брошурка на супермаркет
      знаеш, че е плитък и фул ъф шит и пак някой му се връзва евриуансинауайл.

    17. Аз пък много ви обичам… особено Сатъра, който винаги е готов да се размрънка ?

    18. Еееее “our love is mutual” but на много хора явно и се отвориха очичките за булшита, който ни поднасяш. Узи и пародийното псевдо-реалност на привидното ти интелектуално ниво, опитващ се да заблудиш куцо и сакато какъв уникален капацитет си /не само за кино теми/. Ти си си самодостатъчен и в твоя свят няма място за други, но този твой свят си е само твой изпълнен с множество камплекси и не ти дава мира простия факт, че си се родил такова гротескно изделие на майка си.Явно всяка една мисъл, дума, действие е отчаяния ти напън да си докажеш съществуването си сам на себе си… Знаем, много е тежко, нали?

    19. Колко пъти да ти повтарям, че от мозъчен имп теб тия думи винаги звучат като комплимент 😀

  6. Незнаех,че Джеймс Камерън се е прекръстил на Дейвид.
    Вилмът е абсолютно издържан с оглед на очакванията.И стига сте използвали това „world building“ наричаме го ФАБУЛА. И фабула има всеки филм не само фентазитата и фантастиките. Алита ми върна усмивката с която искам да излизам от салота.Усмивка от задоволство за добре изхарчени пари.8/10 от мен.

    1. Worldbuilding не е същото като „Фабула“, и двете си имат сравнително ясни дефиниции не само в киното.

  7. Визуални ефекти, екшън – 10. История 6.5 -7. Личи си на места, че филмът избързва с действията . Имаше материал за поне 3 часа. 100% съм за продължението

  8. Ох, с това за Дейвид Камерън наистина много смешен лапсус се е получило 🙂 Постапокалиптик брекзит 🙂
    Нищо не разбирам от японски комикси, затова и мнението ми съвпада с ревюто. Entertaining, зрелищен, избаран филм, с достатъчно добро темпо да не ти пука за недостатъците му. От Ghost in the Shell – доста по-добре. Иначе YA любовната историйка е трагедия, но я възприех като периферна.
    Но аз съм от идиотите, които се кефят на Родригес от 20+ години принципно, та не претендирам за меродавна преценка.

  9. Аз гледах филма и съм много доволна от самиьт жанр на филма. Невероятен е …❤???

  10. Главно пиша коментар, за да изразя непопулярно мнение и гоерщо несъгласие с консенсуса в коментарите, че е по-добър от Дух в броня… Пълна боза с визуално зрелище и симпатичен Уолц. За разлика от Дух в броня този филм пропиля повече актьори, имаше безсмислено тъп романс, с безсмиселно тъп завършек и дори си развалиха тайнствения „голям лош“, като трябавше да покажат кой е актьора който го играе… повърнах при това разкриване. С извинение ама бувално свършиха, преди да сме започнали половия акт(презюмираната втора част където Нова да бъде по-централна фигура).

    Визуално филма беше бомба, много як дизайн на ловците, интересни идеи(не съм чел мангата, тъй че презюмирам, че са взети от там, а не са хрумки на Родригес или Камерън). Моторбол-а изглежда готин и като нещо което искам да има като игра, за да я разцъквам в скучни дни(Star Wars Pod Racer някой?), но освен това беше си типичен бъркоч на компютърна анимация. Моторбол-а печели точка в моята книга защото има камео на Джай Кортни като най-добрия атлет в него и повече го няма във филма(уточнявам, че за мен той е готин за не повече от 5 минути във филм, след това се превръща в нежелано присъствие) Всъшност за мен лично най-интересното и готино във филма бяха безименните герои, просто защото имаха интересен дизайн(ловеца с кибер кучетата ми е любимото нещо на големия екран за 2019-а, беше достатъчно шантаво, за да ме впечатли). Отклоних се от темата, та Дух в броня има по-добър сценарий, по-добра структура, по-добър злодей(за бога не говоря за Кътър, а за Кузе и то главно за играта и запомнящите се маниери), по-добре използвани актьори. Алита има по-добри ефекти, по-модерна технология, повече зрелище, по-малко „скучни“ периоди. На кратко Алита е хляб и зрелище, а Дух в броня е някакъв, макар и не особено успешен, опит наистина да се опрости и пресъздаде анимето(не съм чел мангата, но до колкото разбирам се различава от култувото аниме). Правя бележка, че съм пристрастен, защото аз съм един от 3-мата души в света, които в действителност харесват игралния Дух в броня. Съдете ме…

    1. Напълно споделям мнението ти.
      И като стана дума за ловеца с кучетата… преди началото на боя в бара имах чувството, че ще се появи Джон Уик, поради разбираеми причини :))))

      П.П. Не сте трима – поне с един повече сме (но може и да не се броя, защото не разбирам от кино)

    2. Много ми се искаше и аз така да усетя „Дух в броня“ 🙁

  11. Много е далече от перфектен, но с едно гледаме съм сигурен, че е вече един от любимите ми филми. Загинах от кеф.

  12. Ревюто е супер, филма също, но защо мамка му някой позволява на съществото UZUMAKI изобщо да пише под тях?!?! Противоестествено е и много вредно за българската интелектуална общност като цяло.
    Моля ви, променене Конституцията и накарайте това същество да не пише коментари повече ?

    1. Бахти, селският ускорен рецидив си!!!… Кажи кой ще спечели тази година „Оскар“ за най-добър филм и те признавам за Бог?

    2. Хахаха ами давам моята оценка за мен си по 10-то балната пък ти преценявай.

      Най-добър филм

      „Черната пантера“ / Black Panther – 7,8

      „Роди се звезда“ / A Star Is Born – 8,8

      „Рома“ / Roma – 3

      „Фаворитката“ / The Favourite – 7,8

      „Вице“ / Vice – 7,8

      „Бохемска рапсодия“ / Bohemian Rhapsody – 8,5

      „Зелената книга“ / Green Book – 8

      „Черен в клана“ / BlacKkKlansman – 8,7

    3. Сапфир, тази тройка за Рома – можеш да си я вземеш и да си я втъкнеш знаеш къде …

  13. Всичко угасна в мен още когато се разбра, че ще е с детски рейтинг. Гневът с времето утихна… доволен съм от видяното и му давам висока оценка.
    За мен Родригез и Камерън трябваше да потънат с чест в един солиден нерафиниран R rated Kishiro Battle Angel! Финансовия дроп, като гледам нямаше да е голям.
    Ревюто е безпочвено, но за сметка на това кратко.

    1. Ако не е бил замислен в трилогия трябваше така да го направят, да рискуват повече. Просто да беше R-rated завършена история. И ако изкара пари тогава да мислят за продължение. Сега продължението е под голям въпрос. В Китай трябва да изкара 300 млн. , а в Япония около 50-60 млн. , което не виждам как ще стане

    2. Накрая ще стане същото като с Ready Player One – ще направи към 4-500млн, ще е на 0 или малко на плюс, но няма да гарантира продължение и студиото няма да рискува …

    3. Студиото може вече да няма думата. Тази година май ще се слеят с Дисни и сигурно те ще командват парада.

  14. Туко що се завърнах от киното. Бих казал само следното:
    Бяк скептично настроен за този филм, в залата бяхме само 6 човека. Това за което ме е яд, че не го гледах на IMAX, филма му давам категорично 10/10, за 2.20ч. никъде не ми стана скучно и за секунда. Филма е невероятен и бих го гледал отново на кино. Доста отдавна не бях гледал нещо толкова завладяващо.

  15. Освен, че филмът е сглобени ужасни клишета облечени в дигитална красота, искам да питам всички, които възхваляват Уолц, точно какво харесаха в него? Абсолютен палячо, който играе ролята си на Ханс Ланда от “Копелетата” във всеки следващ филм. Шварцнегер разчупва повече собствения си стереотип, ебаси.

  16. Дай един комерсиален филм. Демек да е направен за пари и да няма КЛИШЕТА!! за Уолц си прав най слабото звено.

  17. Абсолютно не съм съгласен. Изобщо не харесват тези илюминатски внушения, какъвто е плота на историята. Нито хилядата и един киборга. Но въпреки това този филм е явление. Не виждам нищо слабо в него. Камерън винаги е използвал клишета, но поднесени от него стоят на място.
    И да, различни хора са дали приноса си за екранизацията, но който е гледал филмите на Камерън, а те са наистина малко веднага би трябвало да забележи неговият почерк. Без да имам доказателства, на практика историята е адаптирана от Камерън. Филма отвсякъде „пищи“ това е Камерън.

  18. Много ми хареса как се изказа Филмът е наистина много добър аз чакам с нетърпение и втора част но една сцтена не ми харесва в този филм а именно край сигурно ще ме попитате защо така ами ще ви одговора веднага от други източници чух че няма да има продолжение на филма и че режисьорите няма да направят втората час за жалост не знам защо но те са създали край така защо сега казват че няма да има продолжение не мислите ли че не е измислено край както си трябва или са се отказали когато са го пуснали абе не знам надявам се да има продолжение ( извинявам се ако има правописни грешки но бързам) лек ден /нощ

    1. Не знам за правописни грешки ама продължение е възможно в друго студио, което може(иска) да го финансира. А след време може да направят и сериал, защото има голям потенциал