Четири Super Bowl тийзъра от „Scary Stories to Tell in the Dark” на Гийермо дел Торо

от на 2019-02-04
 

scary-stories-to-tell-in-the-dark-20190204

Както всяка година по време на Super Bowl, и тази получихме куп трейлъри на някои от най-популярните и очаквани загалвия, като „Играта на играчките”, „Отмъстителите” и „Капитан Марвел”. Много се радваме обаче, че сред тях се намери място и за нещо малко по-рисково, но все пак несъмнено качествено – новия проект на Гийермо дел Торо, „Scary Stories to Tell in the Dark”.

Наскоро ви разказахме първите подробости, които разбрахме за проекта – адаптиран от популярната поредица книги с кратки разкази на Алвин Шуорц с илюстрации на Стивън Гемъл, пълнометражният филм ще разкаже историята на „група тийнейджъри, които трябва да разрешат мистерията на внезапните страховити убийства, които стават в техния град.”

От четирите мини-трейлърчета, които можете да гледате по-надолу, „Scary Stories to Tell in the Dark” ни изглежда супер за това, което трябва да бъде. Важно е да се знае, че става дума за екранизация на детска книга, а не 18+ хорър. Филмът ще се цели по-скоро към тийнейджърите и си го представяме горе-долу като смеска между „Goosebumps” и „Лабиринт” от гледна точка на тон и атмосфера.

В четирите тийзъра виждаме четири различни „чудовища”, които изглеждат повече от преракрасно. Въпреки че не знаем колко основна роля има Дел Торо в проекта, очевидно е, че стилът и естетиката му са инкорпорирани. Промо-кадрите са едновременно много красиви и доста страшни, и поне на нас ни изглеждат адски обещаващо.

Засега не е ясно как тези различни чудовища ще бъдат инкорпорирани в общата история на филма, но предстои за разберем. Освен това със сигурност рекламната кампания тепърва ще се задейства. Ще очакваме пълен трейлър в следващите месеци, но за сега ще се задоволим с тези няколко секунди и един отявлено ужасяващ плакат, вдъхновен от една от рисунките на Гемъл:

плакат

download

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е написан от Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“). Всеобщия ни любимец Гийермо дел Торо изпълнява основно продуценска и консултантско-сценаристка роля. Сред актьорите ще видим Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн и Дийн Норис.

Премиерата на „Scary Stories to Tell in the Dark” е на 9 август 2019 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-02-04 at 17:47

  Без забележки

  Отговор

 • UZUMAKI
  2019-02-04 at 18:43

  Има потенциала да се превърне в един от най-чаканите от мен филми тази година (особено предвид литературния първоизточник). Дано не разочарова, тийзърите са жестоки.

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2019-02-05 at 03:44

  Явно няма да стана почитател на „твърдия“ хорър. Филми като „То“, „Майка!“ (ако изобщо този филм е хорър) или този тук не могат да предизвикат кино-фенското в мен. Действат ми по този начин – https://youtu.be/724YxBAJw98
  Виж – „Манди“, „От здрач до зори“, „Аз съм легенда“ „Нито звук“ са друго нещо. Шедьоври !

  Отговор

 • Rockfan
  2019-02-05 at 09:43

  Е, то новият „То“ е мноооооого далеч от понятието „хорър“ :) (даже все повече се чудя кому е нужно въобще да правят втора част :) )…

  Отговор

  • radi
   2019-02-05 at 11:15

   То има интересна история.


  • UZUMAKI
   2019-02-05 at 11:58

   Разбира се, че „То“ е хорър, било то и генеричен такъв. Втората част е неизбежна най-вече заради колосалния финансов успех на първия филм.


  • Rockfan
   2019-02-05 at 12:42

   Мисълта ми беше, че поне „на документи“ :) „То“ може и да се води хорър, ама реално погледнато (поне според мен) в самия филм нямаше нищо, ама съвсем нищичко плашещо, което да оправдае този етикет. Лично мнение, разбира се- просто за мен филма си беше пълна бутафория и в нито един момент не ми подейства плашещо (даже напротив- в доста моменти бях на границата да се разсмея :) )… Е, най-вероятно „повредата“ може и да е в „моя телевизор“, де 😉 – просто се бях заредил предварително с прекалено високи очаквания и може би заради това се разочаровах толкова… Да, прав си- трупането на повече кинти ще бъде единствената причина, която да оправдае създаването и съществуването на „То-2″…


 • X-Force
  2019-02-06 at 01:34

  Изглежда чудно – чакам го с нетърпение!

  Отговор

Коментирайте