Трейлър и плакат на обещаващия „Starfish“ на А. Т. Уайт

от на 2019-02-19
 

Понякога попадаме на някой независим малък филм, за който знаем без капка съмнение, че няма как да дойде по родните ни кина, а и най-вероятно за нашия пазар шансовете за какъвто и да е легален достъп не са особено големи, освен ако в някой момент Netflix не ни изненадат приятно. Въпреки това, винаги държим да ви представяме тези по-различни и крайно неподходящи за масовата публика заглавия и се надяваме, макар обикновено да няма известни имена или лесно смилаема закачка, която да грабне вниманието, нашите читатели да прочетат новината, да гледат трейлъра, да си отбележат филма и да решат да му дадат шанс, дори да не изглежда като „тяхното нещо“.

От този тип филми е и „Starfish“, чийто трейлър беше разпространен от Yellow Veil Pictures и 1091 Media’s The Orchard – постапокалиптична фантастика за млада жена (Вирджиния Гарднър, „Halloween“, „The Runaways“), която най-вероятно е последният човек на планетата, след като загадъчен сигнал от непознато измерение предизвиква края на света. Като че ли най-често описват филма като „космически хорър“, което ни звучи просто чудесно и се връзва със синопсиса, който можете да видите по-долу.

Честно казано, този трейлър не ни изглежда много като „космически хорър“, но определено ни допада. Освен че „Starfish“ ще има качествен саундтрак – режисьорът А. Т. Уайт е преди всичко музикант, и изпълнението на Вирджиния Гарднър изглежда на ниво, филмът явно ще радва окото. С удоволствие ще го гледаме и се надяваме да се окаже наистина качествен независим филм, по възможност с добър ритъм и атмосфера, а защо не и с нещо по-сериозно за казване.

Обри е млада жена, която страда след смъртта на близка приятелка, когато загадъчен сигнал от непознато измерение предизвиква края на света и по всичко личи, че Обри е единствената оцеляла на планетата. Затворена в апартамента на наскоро починалата приятелка, Обри намира касетка с надпис „Тази касета ще спаси света“.

Попаднала в мистерия и съсипана от мъка, Обри започва да следва уликите и намира поредица касети с части от загадъчния сигнал, въпреки че светът се оказва населен с ужасяващи създания, които постепенно я доближават. Обри е принудена да се бие с чудовищата и да се справи с ужасната мъка, за да намери останалите касети. Но дали завършеният сигнал ще спаси света?

плакат

Режисьор, сценарист и композитор на „Starfish“ е А. Т. Уайт, който прави режисьорския си кинодебют след няколко късометражни филма (той е и вокалист на британската група „Ghostlight“), а в главната роля е Вирджиния Гарднър.

Премиерата на филма е 13 март в Ню Йорк, последвана от прожекции в още американски градове през март и април, а дигиталният показ започва от 28 май.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте