Warner работят по продължение на „Аквамен“ и хорър spin-off „The Trench”

 

aquaman-20190213

Минаха по-малко от два месеца откакто видяхме „Аквамен“ на голям екран и говорихме за него в нашето ревю. За отрицателно време той натрупа такъв успех, че в момента всички свързани с проекта плуват в океан от пари и слава. Съответно не отне дълго на Warner Bros. и DC да обявят не само продължение (което в момента се пише от оригиналните сценаристи Дейвид Лесли Джонсън-МакГормик и Уил Бийл), но и негови съпътстващи филми (spin-off), които да доразвият второстепенни персонажи, които не получиха достатъчно екранно време.

Вчера официално бе потвърден първия spin-off, озаглавен „The Trench” („Падината“), който ще се съсредоточи над предисторията на ужасяващите смъртоносни същества, на които Аквамен и Мера се натъкват към края на филма. Сюжетът ще се развива в Марианската падина, където оцелелите след потъването на Атлантида остават и еволюират в съществата, които наскоро видяхме. Създанията са по идея на Джеоф Джонс и правят своя дебют в комиксите през 2011 година.

aquaman_scanlineVFX_20190213 aquaman_scanlineV-img02-20190213

Студиото е наело Ноа Гарднър и Ейдън Фицджералд да напишат сценария, докато Джеймс Уан и Питър Сафран ще продуцират. Уан и Сафран се познават отдавна и ще продължат съвсместната си работа от „Заклинанието“ и „Аквамен“. Идеята е „The Trench” да бъде по-евтина хорър версия на „Аквамен“, без оригиналните актьори да се завърнат. Проектът е още в началните си фази и все още няма наети режисьор или актьори.

Не сме шокирани, че DC се втурнаха да обявяват моментално продължение на успешния „Аквамен“, но сме озадачени защо са избрали точно тези треторазрядни герои за първи spin-off. Има къде по-интересни персонажи, плачещи за повече развитие, но явно от студиото са преценили, че могат да се възползват от услугите на Уан като надзирател над тази хорър евтинийка, с надеждата да натрупат същите пари както от „Аквамен“. От друга страна сцената с Падината е едно от най-хубавите неща във филма и идеята да видим хорър, ситуиран под водата с тези същества е доста примамлива.

Остава да видим в каква насока ще тръгне „The Trench” и дали проектът ще е достатъчно апетитен, за да примами същото количество „риби“ в киносалоните, както направи неговия предшественик.

tumblr_m4js2iqzhV1r6u65zo4_1280 Du43jRkXgAI3qL1

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2019-02-13 at 13:21

  От това може да стане добър хорър. Добра идея

  Отговор

 • Riddick
  2019-02-13 at 13:59

  ужасно звучи, вместо да изградят стройна вселена около основните си герои, ДеЦе вече се хващат за всеки рядък успех, с надеждата да го изконсумират.
  Жокера като най-читавия им злодей……12 проекта.
  Маргото Роби цепи вятъра, 24 проекта с нея.
  Джейсън Момоа мокри сънищата на жените – 36 проекта
  Светкавица – нема
  Фенер – нема

  Отговор

  • radi
   2019-02-13 at 15:15

   Първият път фенерът им несполучи. Светкавицата дано не го направят много комедиен


  • UZUMAKI
   2019-02-13 at 15:19

   Мен пък ме кефи, че ДиСи все така вървят в посока разнообразие. :) Дано им се получи тая идея и дано не вкарат в нея супергеройски шитни, а да ползват сюжета за разширяване на митологията.


 • Борето126
  2019-02-17 at 23:01

  В посока разнообразие, ама без Супермен, Светкавицата и Фенерите. А шитните са налице с Plastic Man и маймуна за Супермен.

  Отговор

Коментирайте