мариел хелър
Мариел Хелър

Към средата на миналата година ви представихме два проекта, посветени на Фред Роджърс, един от най-обичаните телевизионни водещи на детски предавания. Единият беше документалният „Won’t You Be My Neighbor?“, който се оказа сериозен успех, въпреки че (изненадващо за много от гледалите го) не получи номинация за най-добър документален филм на тазгодишните награди „Оскар“, а покрай него споменахме и за тогава озаглавения „You Are My Friend“ проект с Том Ханкс в главната роля.

Сега е време да обърнем малко повече внимание на игралния „You Are My Friend“, който вече се казва „A Beautiful Day in the Neighborhood“ и разказва за приятелството между Роджърс и журналист, който трябва да напише портрет на водещия и с изненада установява, че „мистър Роджърс“ не е просто роля – той действително е изключително добър и мил човек.

TriStar Pictures разпространиха първия кадър от филма, на който виждаме Матю Рис („The Americans“) в ролята на журналиста Том Джунод и Том Ханкс като Фред Роджърс – може би най-съвършеният кастинг евър. Ханкс е известен не само като един от най-милите хора в Холивуд (което според много хора не е кой знае какво постижение), но и като истински добряк. Ето как ще изглежда в „A Beautiful Day in the Neighborhood“, а по-долу можете да видите и официалния синопсис на филма.

tom-hanks-mister-rogers-20190221

Двукратният носител на „Оскар“ Том Ханкс играе мистър Роджърс в „A Beautiful Day in the Neighborhood“, една актуална история за добротата, която побеждава цинизма, вдъхновена от действителното приятелство между Фред Роджърс и Том Джунод. След като отегченият журналист (носителят на „Еми“ Матю Рис) получава за задача да напише профил на Фред Роджърс, той преодолява скептицизма си и научава какво е емпатия, доброта и порядъчност от любимия съсед на Америка.

Режисьор на „A Beautiful Day in the Neighborhood“ е Мариел Хелър, а сценарият е на Майка Фитцерман-Блу и Ноа Харпстър („Transparent“). В главните роли са Том Ханкс, Матю Рис, Крис Купър, Сюзан Келечи Уотсън и други.

Премиерата е на 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *