Netflix разработва сценарий за сериал „Заразно зло“

от на 2019-01-28
 

resident evil

Най-успешният франчайз, създаден по компютърна игра – „Заразно зло“ („Resident Evil“), е на път да се превърне в сериал в редиците на Netflix. След шест филма, излезли между 2002 и 2017 г., и усилено говорене за кино рибуут, вече има поне минимална яснота какво можем да очакваме в близко бъдеще.

Въпреки че информацията не е потвърдена от Netflix, според различни издания работата по сценария е започнала. Очаква се сериалът „Заразно зло“ да продължи историята от филмите и да изследва тъмните сили, които действат вътре в корпорация Umbrella, както и новия световен ред, причинен от избухването на Т-вируса. Зад проекта, заедно с Netflix, застава немската компания Constantin, която е и в основата на всички шест филма от поредицата. Други неизвестни в уравнението са самоличностите на изпълнителния продуцент и на режисьора, от които, каквото и да си говорим, зависи всичко (или почти всичко).

В момента се спекулира и с това, че има вероятност филмовият рибуут на „Заразно зло“ да е замразен или „превърнат“ в сценария за сериала, но не е изключено двете идеи да продължават да съществуват независимо една от друга. Един от сценаристите – Грег Русо, споделя, че е работил по проекта в продължение на година, но след като Джеймс Уан става продуцент Русо предава драфта си и договорът му не е продължен. Засега той няма информация какво ще се случи с предадения от него материал. Това, че Уан също вече не е част от проекта допълнително разбърква кашата и съвсем откровено ни обърква.

Е, може и да сме нескрито скептични към поредното лукумово разтягане на не дом там качествен франчайз, но то и с наше одобрение, и без него, как да кажа, ще се случи. Можем само плахо да се надяваме, че евентуалният рубуут на „Заразно зло“ („Resident Evil“), без значение дали е филмов или под формата на сериал, ще въведе интересни герои и/или ще следва поне малко по-точно игрите. Все още има някакви шансове за нещо качествено, така че ще поливаме и торим надеждата грижливо. Към момента няма информация нито за каста, нито за евентуална премиерна дата. Cest la vie.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте