Велико е изкуството на музикалното кино – може би най-велико по отношение на всичко, създадено в света на седмото изкуство през ХХ век. Един от неговите безспорни виртуози е Боб Фоси – танцьор, хореограф и режисьор, който създава „Кабаре”, „Ах, този джаз”, „Сладката Чарити”, „Лени” и още десетки постановки на сцена. И един безспорно смел актьор е решил, че ще приеме предизвикателството да пресъздаде за младите поколения образа на невероятна легенда Фоси – това е Сам Рокуел.

Преди няколко месеца споделихме възторга си от стремежа на FX Networks да възродят на малкия екран една уникална част от историята на киното. Сигурни сме – не, убедени сме с религиозната вяра на фанатици, че мини-поредицата на „Fosse/Verdon” ще бъде уникално преживяване – доказват ни го първите кадри от тийзър-трейлъра, изпълнени с духа на познатата и обожавана епоха…

Колкото и да е сюрреалистично, в първия момент ни порази нещо особено – имахме усещането, че в някои от кадрите виждаме младата Шърли Маклейн… Вероятно е било породено от особената магия на 60-те и 70-те години и от самата Мишел Уилямс, която доказва майсторство в превъплъщенията. Тя, разбира се, ще влезе в ролята на Гуен Върдън – носителка на „Тони”, една от най-добрите актриси и танцьори на Бродуей. Романтичното и творческо партньорство между Фоси и Върдън е уникално, продължава малко повече от десетилетие, а „шавливостта” на Фоси слага край на брака им.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Fosse/Verdon”:

Поредицата от осем епизода, създадена по биографията на Боб Фоси с автор Сам Уосън, ще разкаже историята на единственото по рода си партньорство между Боб Фоси и Гуен Върдън. Той беше режисьор с изключително въображение, както и един от най-влиятелните хореографи, майстор на постановки в театъра; тя беше една от най-великите танцьорки на Бродуей за всички времена. Само Боб може да създаде уникалните мюзикъли, които дават възможност на Гуен да представи своето величие – и само тя може да разбере и пресъзадде уникалната визия, която е в главата на Боб… Заедно те успяха да променят представата за забавление в Америка, но платиха висока цена за това. Чрез хореографията на Боб Фоси, поредицата ще надникне в тъмните кътчета на шоу-бизнеса, за да открие от какво са ограбени творците в преследване на величието, както и страданията, понесени в името на изкуството….

Изпълнителни продуценти на „Fosse/Verdon” са носителите на многобройни награди бродуейски „ветерани” Томас Кейл („Hamilton”), Стивън Левинсън („Dear Evan Hansen”), Джоел Фийлдс и Лин-Мануел Миранда („Мери Попинз се завръща”). В актьорския екип на мини-сериала участват още Норбърт Лео Бъц, Маргарет Куоли, Ая Кеш, Нейт Кордри, Сюзан Минсър, Бианка Марокен, Кели Барет, Ивън Хандлър, Рик Холмс и Пол Райзър.

Макар поредицата да няма все още официална премиерна дата, с пускането на тийзър-трейлъра FX обявиха, че вероятно ще започнат излъчването през април 2019. Варвате ли ни, че нямаме търпение?!

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments