Deadline съобщават, че Рийз Уидърспун има идея да продуцира, чрез своята компания Hello Sunshine и в сътрудничество с MGM, филмова адаптация на романа „Елинор Олифант си е супер” („Eleanor Oliphant is Completely Fine”) на Гейл Хъниман. Със сценария се е заела Лиз Хана, която има опит в това специфично поле на действие с „Вестник на властта” на Стивън Спилбърг. Уидърспун се сдобива с правата за работа по романа на Хъниман през май 2017 година и тогава идеята й е да участва в главната роля, както и да подели продуцентските си задължения с Лорън Леви Нюстадър.

За всички незапознати с историята, предлагаме синопсиса на книгата, издадена на български от „Обсидиан”:

Елинор Олифант е странна птица – интелигентна, но комично наивна, остроумна, но стряскащо нетактична, измъчвана от самотата си, но неспособна да общува с хора. Елинор е единствената оцеляла в една трагедия, за която никога не говори. Затова пък често повтаря, че се чувства супер, макар да не си вярва. И се влюбва във възможно най-неподходящия човек. Но всичко се променя, когато Елинор среща непохватния симпатяга Реймънд. Той ще й помогне да се освободи от тъмните сенки на миналото си и да отвори сърцето си за обич…

Ето какво споделя самата Рийз Уидърспун за проекта:

Гейл е създала една изключително умна, забавна и ексцентрична героиня, която по красив начин демонстрира уязвимост и доказва, че връзката между хората може да внесе неподозирана дълбочина в живота им. Пътешествието на Елинор е наистина изключително. Опознаеш ли я – неизбежно я обикваш и аз съм много развълнувана, че ще имаме възможност, заедно с MGM и Лиз Хана, да дадем живот на този неподозирано прекрасен образ и да го представим на големия екран.

Ще очакваме всякакви новини, свързани с бъдещия филм „Eleanor Oliphant” („Елинор Олифант си е супер”), защото изпитваме уважение към избора на проекти на Рийз Уидърспун и вярваме в нейния потенциал да се справя с всевъзможни роли – изборът й най-често може да се характеризира като „стремеж към предизвикателства”, с които тя обикновено се справя достойно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *