shutterstock_9088153cg-e1547608051111
Джейсън Райтман

Оказва се, че след провала си (финансов, културен и всякакъв) с недомислената, тотално „meh“, женска версия на „Ловци на духове“, която дори не беше идеално лоша, че поне да се отличи по някакъв начин, Sony са се върнали към „чертожната дъска“, за да мислят нов начин да възродят (заради много милиона причини) обичания франчайз.

EW разкриха, че студиото тихомълком подготвят нов филм, който ще е директно продължение на първите два „Ловци на духове“ и няма да има нищо общо с новата версия на Пол Фийг. И по-важното, начело на проекта застава талантливият син на режисьора на оригиналните филми Айвън Райтман – Джейсън Райтман („Джуно”, „Високо в небето”, „Young Adult“, „Тъли“), който дълги години категорично заявяваше, че няма никакво намерение да се захваща с „Ловци на духове“.

Е, очевидно младият Райтман не е казвал истината и сега усилено работи, заедно с партньора си в написването на сценария Гил Кенън („Monster House”, „Тайната на скрития град”, „Полтъргайст”), за да може „Ловци на духове 3“ да е готов за премиерата си, предвидена за лятото на 2020 година.


View this post on Instagram

Finally got the keys to the car. #GB20

A post shared by Jason Reitman (@jasonreitman) on

Ето какво споделя Джейсън Райтман за предстоящия филм:

Винаги съм мислил за себе си като за първия фен на „Ловци на духове“, когато бях шестгодишен и посещавах снимачната площадка. Исках да направя филм за всички останали фенове. Това е следващата част в оригиналния франчайз. Не е рибут. Каквото се е случило през 80-те, се е случило през 80-те, действието на този ще е в наши дни.

Разбира се, на този етап все още няма почти никаква информация за сюжета на новите „Ловци на духове“, нито каква ще е ролята на ветераните Дан Акройд, Ърни Хъдзън и Бил Мъри (и дали него ще го има въобще, защото дълги години той беше пречка пред случването на трети филм). Това, което се спекулира, е, че главните герои ще бъдат четирима тийнейджъри – две момчета и две момичета. Дали това е вярно или не, ще разберем в скоро време, но по думите на Джейсън Райтман нови герои със сигурност ще има:

На доста ранен етап сме и искам филмът да се разгърне като подарък. Имаме много прекрасни изненади и нови герои, с които да се запознае публиката.

stranger things

Принципно тийнейджърите не ни изпълват с голям ентусиазъм, но защо не – в „Stranger Things“ се получиха нещата, че и три пръста отгоре, както и с дечурлигата в „Monster House“ на Кенън. Пък и Айвън Райтман, който е продуцент на филма, твърди, че идеята е страхотна. Той също така коментира и участието на сина си Джейсън:

Ще бъде предаване на щафетата – inside and out. Беше решение, до което той трябваше да стигне сам. Той работи наистина усърдно, за да бъде независим и да има своя чудесна кариера. Затова бях доста изненадан, когато дойде при мен заедно с Гил и каза „Знам, че от 10 години повтарям, че аз съм последният човек, който трябва да прави „Ловци на духове“, но… имам идея“. Накрая буквално плачех, толкова емоционална и забавна беше.

Всички плачат и се прехласват по идеи, но да видим. Ние доста харесваме Джейсън Райтман и вярваме, че той може да направи чудесен филм, дори и да е подобен на този, за който споменава в едно интервю от 2013, когато режисьорът все още твърдо отхвърля идеята да режисира „Ловци на духове“:

Когато в края на разговор хората винаги ме питат дали ще режисирам „Ловци на духове“, смятам, че отговорът важи за който и да е жанров филм: ако някога режисирам „Ловци на духове“, няма да има ловене. Ще бъде само хора, говорещи за духове. Ако направя „Отмъстителите“, няма да има екшън, а само Отмъстителите, които говорят.

Разбира се, не очакваме нищо подобно, но никога не се знае. За финал ще завършим с още един цитат, в който Джейсън Райтман се държи на ниво (четете проявява типичното за Холивуд лицемерие) и не оплюва тотално версията на Пол Фийг.

Изпитвам огромно уважение към това, което Пол създаде с тези брилянтни актриси и с удоволствие бих гледал още истории с тях. Този нов филм обаче ще следва траекторията на оригиналния филм.

Ще следим развитието на този нов „Ловци на духове“ и ще ви държим в течение.

ловци на духове

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Защо по дяволите, евреите явно обичат вече да губят пари, мнооого пари! Само обречени проекти и безмислени!

  2. Thumbs up!!!!
    и на ДВД си ги имам, и тук по празниците ги гледах 100 пъти по Синемакс.
    Много съм За!!!

    1. Ако направят добър филм ще се гледа

    2. Те разчитат на носталгията, и когато правят нови филми с оригиналния каст, носталгията при мен работи.

  3. Още като видях новината и първото, за което се сетих, е, че Джейсън Райтман от години обяснява как няма да прави продължение на „Ловци на духове“ 😀 😀 😀 Иначе и аз много го харесвам като сценарист (и режисьор) и именно затова се надявам все пак да НЕ направи този филм, защото поне според мен ще потърси различна тоналност спрямо оригинала (това се подсказва и от текста на новината) и съответно ще бъде оплют от хардкор фенове (искащи още от същото) и като нищо ще претърпи затлачващ кариерата му финансов крах (не че неговите сравнително камерни филми по принцип разчитат на кой знае какви финанси, но все пак). Да не бъда разбран погрешно, не съм против продължение на филма, но не смятам, че Джейсън Райтман е точният човек за конкретната работа.

  4. Никога не съм разбирал носталгията по тази поредица – помня анимационния сериал като бях малък – беше забавен, но като за деца. Филмите са ми толкова мех, че единствено Сигорни Уивър спасява положението. Ще е интересно да видим какво са приготвили в този филм. Още по-интересно е как са го крили толкова дълго от публичното око – ще ми се повече филми в днешно време да изригват по този неочакван начин, а не да знаем всичко предварително…