Тийзър трейлър на „Fosse/Verdon” със Сам Рокуел и Мишел Уилямс

от на 2019-01-08
 

Велико е изкуството на музикалното кино – може би най-велико по отношение на всичко, създадено в света на седмото изкуство през ХХ век. Един от неговите безспорни виртуози е Боб Фоси – танцьор, хореограф и режисьор, който създава „Кабаре”, „Ах, този джаз”, „Сладката Чарити”, „Лени” и още десетки постановки на сцена. И един безспорно смел актьор е решил, че ще приеме предизвикателството да пресъздаде за младите поколения образа на невероятна легенда Фоси – това е Сам Рокуел.

Преди няколко месеца споделихме възторга си от стремежа на FX Networks да възродят на малкия екран една уникална част от историята на киното. Сигурни сме – не, убедени сме с религиозната вяра на фанатици, че мини-поредицата на „Fosse/Verdon” ще бъде уникално преживяване – доказват ни го първите кадри от тийзър-трейлъра, изпълнени с духа на познатата и обожавана епоха…

Колкото и да е сюрреалистично, в първия момент ни порази нещо особено – имахме усещането, че в някои от кадрите виждаме младата Шърли Маклейн… Вероятно е било породено от особената магия на 60-те и 70-те години и от самата Мишел Уилямс, която доказва майсторство в превъплъщенията. Тя, разбира се, ще влезе в ролята на Гуен Върдън – носителка на „Тони”, една от най-добрите актриси и танцьори на Бродуей. Романтичното и творческо партньорство между Фоси и Върдън е уникално, продължава малко повече от десетилетие, а „шавливостта” на Фоси слага край на брака им.

Ето какво гласи официалният синопсис на „Fosse/Verdon”:

Поредицата от осем епизода, създадена по биографията на Боб Фоси с автор Сам Уосън, ще разкаже историята на единственото по рода си партньорство между Боб Фоси и Гуен Върдън. Той беше режисьор с изключително въображение, както и един от най-влиятелните хореографи, майстор на постановки в театъра; тя беше една от най-великите танцьорки на Бродуей за всички времена. Само Боб може да създаде уникалните мюзикъли, които дават възможност на Гуен да представи своето величие – и само тя може да разбере и пресъзадде уникалната визия, която е в главата на Боб… Заедно те успяха да променят представата за забавление в Америка, но платиха висока цена за това. Чрез хореографията на Боб Фоси, поредицата ще надникне в тъмните кътчета на шоу-бизнеса, за да открие от какво са ограбени творците в преследване на величието, както и страданията, понесени в името на изкуството….

Изпълнителни продуценти на „Fosse/Verdon” са носителите на многобройни награди бродуейски „ветерани” Томас Кейл („Hamilton”), Стивън Левинсън („Dear Evan Hansen”), Джоел Фийлдс и Лин-Мануел Миранда („Мери Попинз се завръща”). В актьорския екип на мини-сериала участват още Норбърт Лео Бъц, Маргарет Куоли, Ая Кеш, Нейт Кордри, Сюзан Минсър, Бианка Марокен, Кели Барет, Ивън Хандлър, Рик Холмс и Пол Райзър.

Макар поредицата да няма все още официална премиерна дата, с пускането на тийзър-трейлъра FX обявиха, че вероятно ще започнат излъчването през април 2019. Варвате ли ни, че нямаме търпение?!

плакат

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте