Арън Соркин обмисля продължение на „Социалната мрежа“

от на 2019-01-13
 
арън соркин

Арън Соркин – „Социалната мрежа“ (2010)

„Социалната мрежа“ е изключително добър филм и за всеки друг режисьор и сценарист със сигурност би бил безспорен връх в кариерата, но когато става дума за Дейвид Финчър и Арън Соркин, върховете са прекалено много за споменаване. Комбинацията от Финчър, Соркин, изпълненията на няколко чудесни актьора и действителната история за създаването на Facebook беше особено успешна и е нормално продуцентите да искат да повторят този успех (финансов и творчески).

А както всички знаем, напоследък около компанията на Марк Зукърбърг има толкова проблеми и скандали, че се наложи той да се обяснява пред Сената, а много потребители напуснаха и продължават да напускат мрежата. Ако някога е имало подходящ момент за продължение…

Явно и продуцентът на „Социалната мрежаСкот Рудин смята така, защото по думите на Арън Соркин доста често го ръчка за нов сценарий:

Имам не един мейл от него, с прикачена статия и думите „Не е ли време за продължение?“… Знам много повече за Facebook през 2005, отколкото през 2018, но знам достатъчно, за да съм наясно, че трябва да има продължение. Много интересни, драматични неща се случиха, откакто филмът завърши с приключването на съдебните дела на близнаците Уинкълвос и Едуардо Саверин.

По принцип ние не смятаме, че „Социалната мрежа“ има нужда от продължение и определено не е от типа филми, които обикновено получават такова. Сигурни сме, че повечето фенове на филма ще се съгласят и то най-вероятно с доста по-силни думи. Но от друга страна, разбираме защо има интерес към нова история по темата и действително е изключително подходящ момент – почти десетилетие след премиерата на класиката на Финчър (струва ни се, че филмът вече е заслужил това определение) отношението ни към Facebook е доста по-различно.

Рано или късно случващото се в момента ще бъде пренесено на големия екран и ако така или иначе ще има филм за падението на Facebook, защо да не е от създателите на хита за възхода на Facebook? За съжаление, силно се съмняваме Дейвид Финчър да се завърне за евентуалното продължение, така че ако въобще има някакво развитие (ще ви държим в течение, разбира се), разчитаме изцяло на Арън Соркин.

коментари
 
Отговорете »

 
 • stealth
  2019-01-13 at 14:12

  Едва ли това ще бъде типичното „продължение“. Темите са други, проблемите са други. Само заглавието би било същото. Хората отказват да видят и разберат, какво точно е „Социалната мрежа“ в момента.
  Изключително много ми хареса как Финчър успява да интегрира по правилен начин технологични теми и в социалката, и в „Мъжете, които мразеха жените“. Остро ми липсва нещо такова последните години, та, ха дано Финчър се закачи за подобен проект.

  Отговор

 • 2019-01-13 at 23:43

  Соросоидчето Арън Соркин ……… няма как да го гледам този розовичък комсомолец!

  Отговор

Коментирайте