Димитър Маринов

Tази седмица документалната поредица на Стаси Айви Cinema Confidential ще ни срещне с двама впечатляващи мъже. В Лос Анджелис и то от прословутия Сънсет булевард пред камерата на Айви и оператора и фотограф Диляна Флорентин ще застане българинът Димитър Маринов, който има впечатляваща житейска история. След като остава в САЩ преди повече от 20 години, докато е част от българска театрална трупа, той преминава през какво ли не – свири на цигулка на улицата за да оцелее, осиновен е от американско семейство в Тенеси, когато все още не говори английски език, насочва се към Калифорния, където работи какво ли не преди да пробие в света на Холивуд. Днес актьорът е играл рамо до рамо с имена като София Вергара, Джеф Бриджис, Зак Галифанакис, Матю Пери след поредица от роли в реклами и хитови сериали. След като се доказва със сериозен талант и подготовка, в момента кариерата му е на път да се промени още по-драстично.

Маринов участва в най-новия филм с продуцент Стивън Спилбърг и режисьор Питър Фарели – „Green Book”. Българският актьор е в една от главните роли рамо до рамо с актьорите Виго Мортенсън и Махершала Али в истинската история на музикално трио от 60-те години, начело с чернокож пианист – Д-р Шърли. Той наема американският бодигард от италиански произход – Тони Лип и макар че имат много различия, развиват истинско приятелство. Димитър Маринов разказва какво му е коствало да попадне в продукцията, как се работи с такива големи имена и какво го очаква от тук натам след такъв голям хит. Филмът излезе вече излезе по кината с САЩ и се спряга за един от сигурните кандидати за “Оскар”.

Срещата с Димитър Маринов е придружена с разходка и по прословутия Холивуд булевард и в домът на наградите “Оскар” – “Dolby Theatre”, вижте я тук:

Ще се пренесем и на снимачната площадка на сериала “Криминалните случаи на Мърдок” в Торонто и то със самия Мърдок – актьора Яник Бисон. Канадецът е роден в Монреал през 1969 година и започва да се занимава с актьорство още от тийнейджър. От 12 години той е в образа не детектив Уилям Мърдок в една от най-хитовите канадски телевизионни продукции. Действието на сериала се развива в края на 19-ти век в Торонто и във всеки епизод, Мърдок и екипът му имат случай за разплитане. Дясната му ръка е д-р Джулия Огден, с която публиката жадно очаква най-после да се съберат като двойка. Любовта на двамата главни герои обаче не е толкова лесна и те непрекъснато имат изпитания да стигнат един до друг да бъдат заедно. Бисон споделя:

Това е шоубизнес, не взимаш нищо за даденост. Във всеки един момент очакваш да бъдеш уволнен и да мислиш какво ще правиш. Всяка година, когато ни удължаваха, си казвахме “ОК”, не знаех, че ще продължи толкова време. И всеки сезон се питам дали няма да е краят, но не е и аз съм много щастлив от това. Това от друга страна ще направи истинският край много тежък, но имам усещането, че концепцията на Мърдок и историите му, имат още много години живот. Независимо дали ще остане сериал или ще се превърне в нещо друго. Смятам, че има много стойност в нтова и е важна интелектуална собственост и успешен бранд. Повечето хора, започнали с нас, все още са част от екипа и затова ще остане добър съвсем до края.

Повече от Яник във видеото:

Криминалните случаи на Мърдок” се излъчват у нас по канал Epic Drama, част от семейството на Viasat World.

Следете Cinema Confidential на официалния сайтYouTubeFacebook и Instagram.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *