На тазгодишното издание на Филмовия фестивал в Торонто отново се проведе секцията Midnight Madness, която цели да покаже нови филми, спадащи под определението „жанрово кино” (трилъри, ужаси и научна фантастика) и в която се сътояха дългоочакваните премиери на „Хелоуин” и „Хищникът”. И докато високопрофилните филми постигнаха точно 50/50 резултати като реакции, сега излиза официален трейлър за широката публика на един от най-добре приетите филми от същата секция – „The Standoff at Sparrow Creek”.

Филмът разказва за бившо ченге (Джеймс Бадж Дейл), който се наема да разследва стрелбата, която неизвестен извършител отваря над скърбящите на погребението на полицай. Интригата се завръзва, когато се оказва, че извършителят вероятно е част от цивилната милиция, към която главният герой се е присъединил след края на кариерата си като полицай. Започва се клаустрофобично и напрегнато разследване на улики и провеждане на разпити в опит да се достигне до истината…

Класическият трилър е жанр, който обожаваме и чиито най-заслужени представители се нареждат винаги в списъците ни с най-любими филми за всички времена. Няма нищо толкова екзалтиращо, колкото добре структурирания трилър, който те държи за гърлото и не отпуска напрежението, докато не разкрие всичките си тайни. И ако съдим по трейлъра и отзивите, „The Standoff at Sparrow Creek” може да се окаже истински достойно допълнение към жанра.

Много интересно ни е да видим крайния резултат на този проект поради няколко различни причини. Разбира се, много добрите отзиви ни човъркат любопитството, въпреки че смятаме, че трейлърът е доста елементарно направен – това тиктакане на часовник и премигване на кадрите са абсолютно най-евтините и елементарни трикове за изкуствено представяне на напрежение. От друга страна, истината е, че на трейлърът работата му е да заинтригува, а трудно за 3 минути може да се предаде същия съспенс, който филмът ще има възможност да разгърне за пълната си продължителност. Самият факт, че рекламата не ни впечатлява обаче със сигурност няма да ни откаже от това да гледаме „The Standoff at Sparrow Creek”, защото смятаме, че има предостатъчно потенциал в замисъла.

Друг интригуващ фактор ни представлява това, че „The Standoff at Sparrow Creek” е абсолютен дебют за сценарист-режисьорът Хенри Дънам. Преди този филм той има един единствен кредит в iMDB за късометражен филм. Малко неща ни вълнуват толкова колкото нови талантливи артисти, които настъпват на инди-сцената, тъй като именно от там излизат големите имена в киното. И като ревностни защитници на оригиналните истории и нестандартните творци, винаги се радваме, когато имаме възможност да видим нов артист, който впечатлява и се установява по подобни на TIFF фестивали.

плакат

Още веднъж, режисьор и сценарист на „The Standoff at Sparrow Creek” е Хенри Дънам, а в главните роли освен Джеймс Бадж Дейл са Патрик Фишлър, Брайън Герати, Хепи Андерсън и Крис Мълки.

Премиерата на филма е 18 януари 2019 в избрани киносалони и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *