По Коледа стават чудеса! Ако не вярвате, ето две доказателства. Миналата година по това време Netflix пуснаха четвъртия сезон на страхотната фантастична поредица „Black Mirror“, а вчера изненадващо съобщиха (разпространявайки и първия трейлър), че днес ще бъде премиерата на „Black Mirror: Bandersnatch“. И не, това не е първият епизод на очаквания пети сезон, а съвсем отделен филм.

Всъщност „Bandersnatch“ е мистериозният „Black Mirror“ проект, покрай който имаше адски много слухове, включително и това, че ще бъде в стил „choose-your-own-adventure“ и зрителите сами ще избират как да се развие и завърши историята. Слухове, които се засилиха още повече вчера, когато стана ясно, че общата продължителност на финалния материал е пет часа, а филмът ще е с дължина 90 минути.

Режисьор на „Black Mirror: Bandersnatch“ е Дейвид Слейд („Hard Candy“), който режисира и „Metalhead“ епизода от миналия сезон. Действието се развива през 1984 г. и разказва за млад програмист, който е ангажиран за адаптирането на мащабен фентъзи роман във видео игра и скоро след като се изправя пред сериозни, натоварващи ума предизвикателства, започва да се съмнява в реалността…

https://www.youtube.com/watch?v=XM0xWpBYlNM

Просто прекрасно. „Black Mirror“ е истината и просто нямаме търпение да гледаме „Bandersnatch“ и да си поиграем, ако наистина става дума за „choose-your-own-adventure“. Трейлърът представя филма като „event” и очакваме именно това. Така че „променяме съзнанието и живота си“ и очакваме „да ни продиктуват съдбата“.

И малко тривия (чрез SlashFilm) за финал: „Bandersnatch” е името на игра, присъстваща в епизода „Playtest“ от трети сезон, а освен това е истинска видео игра, разработена от Imagine Software през 1984, която никога не е пусната публично. Самата дума идва от „Алиса в Страната на чудесата“ на Луис Карол, която е една от емблематичните истории за размитите граници между фантазия и реалност.

плакат

Премиерата на „Black Mirror: Bandersnatch“ е днес, 28 декември, по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Книга-игра? Филм-игра?
    Интересно, ще трябва да се види, ама не съм страшно ентусиазиран. Поне гъдел по носталгията пак ще има…

  2. готин беше, но нещо не ме изпълни както очаквах. гледах повечето развития на финала и ми се струват недоразвити. има доста по-голям потенциал интерактивното построяване на наратив. тук ми стои като демо.